hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehit kabirleri ziyaret edildi

    Trakyada 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde şehit kabirleri ziyaret edildi
    expand

    Trakya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehit kabirleri ziyaret edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Umut IŞIK-Abdullah YALÇIN-Vahit İŞBAŞARAN/EDİRNE, (DHA)- TRAKYA'da, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nde şehitlerin kabirleri ziyaret edilip, dualara okunarak anma programları düzenlendi.

    Edirne, Tekirdağ, Kırklareli'de 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü nedeniyle şehitlerin mezarları ziyaret edilip anma programı düzenlendi. Edirne'de Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın kurum müdürleri ve şehit aileleri Buçuktepe Mezarlığı'nda şehitlerin kabrini ziyaret etti. Ziyarette, dualar okundu, kabirlere karanfiller bırakıldı.

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde Eskişehir Mezarlığı'nda düzenlenen program kuran tilaveti ile başladı. Anmaya, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Tekirdağ Bölge Adliye Başsavcısı Ünal Bingül, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar'ın yanı sıra şehit yakınları, polis ve jandarma ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Anmada, şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KIRKLARELİ'DE ŞEHİTLER ANISINA 252 FİDAN DİKİLDİ

    Kırklareli'de 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nde Kırklareli'de şehitlik ziyaret edilip, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Vali Birol Ekici, ve beraberindekiler şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Vali Ekici, Türk milletinin güçlü karakter sahibi olarak hainlere fırsat vermediğini belirterek, "Bunda tam 8 yıl önce bugün milletimizin birlik ve bütünlüğü ile devletimizin bekasına hain bir saldırı yapılmıştı. Hiç şüphesiz FETÖ terör örgütünün yabancı güçlerle planları hayata geçirdiği bu darbe haindir ve Türk milletinin bekasına yönelik kasıttır. Türk milleti

    hain darbe girişimine karşı korkusuzca direndi" dedi.

    Daha sonra etkinlik kapsamında Dereköy yolu üzerinde, 15 Temmuz Şehitleri anısına 252 fidan dikildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow