Gelibolu'da okullarda 'sıfır atık' eğitimleri başladı
Gelibolu'da okullarda 'sıfır atık' eğitimleri başladı
Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)-ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesindeki okullarda, öğrencilere sıfır atık projesi kapsamında, eğitim verilmeye başlandı.
Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesinde , öğrencileri bilinçlendirme noktasında eğitimlere başladı. Sıfır Atık Eğitim Projesi ilk olarak Gelibolu Namık Kemal Okulu'nda başladı ve 100. Yıl Barış Ortaokulu'yla devam ediyor. Bu projede çocukların doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri ve 'sıfır atık' yaklaşımını tanımaları amacıyla başlatılan eğitimlerde, çocukların anlayabileceği konular sinevizyon gösterimi, müzik eşliğinde sunuluyor.
Bu konunun maskotu olarak, eğitim için Çöpüne Sahip Çık Vakfı tarafından gönderilen 'Atık Can' ile Gelibolu Yarımadası Katı Atık Birliği Çevre Mühendisi Büşra Tokgöz ve Bolayır ile Gelibolu'da başlattığı 'Çöpüne Sahip Çık' projesi ile öne çıkan bilgisayar mühendisi Nevin Gökgöz, birlikteliğinde anlatımla birlikte farkındalıklar kazandırılarak veriliyor.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Aydın, "Okullarımızda verilmeye başlanan Sıfır Atık Eğitim Projesi'yle, öğrencilerimizde düşünme yeteneklerini öne çıkartıp, gerekli değilse tüketme, değerlendir, daha az tüket ve doğaya geri kazandır prensiplerini kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu sayede eğitimi alan çocuklarımız, ailelerini de bilgilendirecek ve bu sayede daha çevreci bir toplum olma yolunda ilerleyeceğiz" dedi.
Gelibolu Yarımadası Katı Atık Birliği Çevre Mühendisi Büşra Tokgöz de açıklamasında, "Gelibolu Yarımadası Katı Atık Birliği olarak, Atık Can'la beraber bugün güzel bir projeye başladık. Bugün 100. Yıl Barış Ortaokulu'nda geri dönüşüm ve sfır atık ile ilgili bir sunum yaptık, öğrencileri bilinçlendirdik" diye konuştu.
"Temiz Gelibolu olması için 7'den 70'e eğitim" diyerek konuşmasına başlayan Nevin Gökgöz de "Bu okullarımızda başladı. Bin öğrencimize çevre bilinçi eğitimi veriyoruz. Ayrıca Sosyal Dayanışma Vakfı ile Halk Eğitim Merkezi'nde bu eğitimlere devam ediyoruz. Atık Can bizim maskotumuz. Çöpüne sahip çık vakfının da maskotu. O da bizim eğitimlerde, bizimle birlikte. Çok teşekkür ediyoruz, temiz Gelibolu."(DHA)
FOTOĞRAFLI