hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası Bursa Festivali, ‘Flamenko’ ile başladı

    Uluslararası Bursa Festivali, ‘Flamenko’ ile başladı
    expand

    Uluslararası Bursa Festivali, ‘Flamenko’ ile başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan ÖZHAN/BURSA, (DHA)-ULUSLARARASI Bursa Festivali, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü Siudy Garrido Flamenko Topluluğunun konseriyle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Festival boyunca sergilenecek her eser, Bursa’nın zengin kültürel dokusuna işlenmiş birer motif, ortak hikâyemizin birer parçasıdır” dedi.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 62’ncisi düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali'nin açılışında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü Siudy Garrido Flamenko Topluluğu sahne aldı. Merinos Park içinde özel olarak hazırlanan alandaki konsere sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Konser öncesinde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uluslararası Bursa Festivali’nin kentin 62 yıllık geleneği olduğunu söyledi. “Kültür ve sanata verilen önem, toplumun geleceğini şekillendirir." diyen Bozbey,

    "Çünkü sanat, toplumların aynasıdır. Bize kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi ve nereye gitmek istediğimizi anlatır. Sanat, bize birbirimizi anlamanın, farklılıklarımızı kucaklamanın, birlikte olmanın yollarını gösterir. Bursa’mız, zengin bir kültür birikimine sahip. Bu nedenledir ki 62. Uluslararası Bursa Festivali boyunca sergilenecek her eser, Bursa’nın zengin kültürel dokusuna işlenmiş birer motif, ortak hikâyemizin birer parçasıdır” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merinos Parkı’nda ilk olarak Naci Özgöç şefliğinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası yerini aldı. İlk enstrümantal eseriyle izleyenleri karşılayan orkestraya daha sonra Siudy Garrido Flamenko Topluluğu katıldı. Flamenkoya olan tutkusu ve çığır açan katkılarıyla tanınan Siudy Garrido, sahneledikleri danslarıyla izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow