hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmangazi’de mahalle şenlikleri başlıyor

    Osmangazi’de mahalle şenlikleri başlıyor
    expand

    Osmangazi’de mahalle şenlikleri başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan ÖZHAN/BURSA, (DHA)-BURSA’da Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Köyümüzde Şenlik Var’ projesi ile ilçenin kırsal mahallelerinde yaşayanların, eğlenceli ve eğitici etkinliklerle bir araya gelmesi hedefleniyor.

    Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Köyümüzde Şenlik Var’ etkinlikleri, 7 Temmuz Pazar günü saat 15.00’da Gökçeören Mahallesi’nde başlayacak. Hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik etkinliklerin yer alacağı proje, Osmangazi ilçesinin 32 kırsal mahallesinde hayata geçirilecek. Şenliklere ev sahipliği yapacak mahallelerdeki çocuklar, sokak oyunları, şişme oyun parkurları, zıp zıp, yüz boyama, bouble şov gibi eğitici ve eğlenceli aktiviteler ile keyifli vakit geçirecek. Yetişkinlere yönelik de tavla turnuvası, yemek yarışması, sahne oyunları, canlı müzik dinletisi ve folklor gösterileri düzenlenecek. Projenin etkinliklerinden biri olan yemek yarışmasında ise kadınlar yöresel lezzetlerle hünerlerini sergileyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘Köyümüzde Şenlik Var’ projesi, düzenlenen toplantı ile ilçenin kırsal mahallelerinde görev yapan muhtarlara tanıtılırken, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Başlattığımız etkinlikler kapsamında ilçemizin dört bir tarafındaki köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızla buluşacağız. Düzenlediğimiz oyunlar ve ikramlar ile hem çocuklarımız keyifli vakit geçirecekler, hem de aileler yarışma, gösteri ve konserler ile eğlenme fırsatı bulacaklar” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow