hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘Altın Karagöz’ Özbekistan’ın oldu

    ‘Altın Karagöz’ Özbekistan’ın oldu
    expand

    ‘Altın Karagöz’ Özbekistan’ın oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kazım BULUT/BURSA, (DHA)- BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 23 farklı ülkeden 720 dansçının katılımıyla düzenlenen 36'ncı Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın birincisi Özbekistan oldu.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na katılan 23 ülkeden 720 dansçı katıldı. Bursa'nın ilçelerinde gösteri yapan folklor ekipleri, gösterileri ile ilgi odağı oldular. Festivalin final gösterisi, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapıldı. Tüm ülkelerin 5’er dakikalık şovlarla jürinin karşısında ter döktüğü yarışmanın kazananı ise Özbekistan oldu.

    'PERFORMANSLARINIZ, ZENGİNLİĞİ DAHA DA GÖRÜNÜR KILDI'

    Yarışmada konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 36'ncı Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın her yıl dünya topluluklarının kültürel mirasını, tarihini ve estetik zenginliğini anlatan önemli bir değer olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Kültürümüzü yaşatma ve gelecek nesillere aktarma yolunda büyük bir özveriyle çalıştınız ve bu sahnede bizlere unutulmaz anlar yaşattınız. Performanslarınız, bu zenginliği daha da görünür kıldı. Her biriniz, farklı kültürlerin renklerini ve ezgilerini bizlere taşıdınız. Bu vesileyle yarışmaya katılan tüm ekipleri, koreografları ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Yarışmada birinci olan ekip kadar bu sahnede yer alan tüm yarışmacılarımızın da büyük bir alkışı hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'BURSA, KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ OLMAYA DEVAM EDECEK'

    Kentin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmanın Bursa Büyükşehir Belediyesi için en önemli önceliklerden oluğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Baüşkanı Bozbey, “Bursa kültürüyle, sanatıyla, değerleriyle inanılmaz güzel bir şehirdir. Bu kenti tanıtmak, kültür ve sanatını gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin sorumluluğudur. Kültür ve sanatın birleştirici gücüne olan inancımızla, bu tür organizasyonları daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. 36'ncı Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bursa, kültür ve sanatın merkezi olmaya devam edecek. Hep birlikte daha nice etkinliklerde gülümsemek dileğiyle” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EN GÜZEL KOREOGRAFİLER SERGİLENDİ

    Konuşmaların ardından tüm ülke ekipleri sırayla sahneye çıkarak en güzel koreografilerini, kültürlerine özgü kostümleriyle, jürinin ve izleyenlerin beğenisine sundu. Gecenin sonunda sahneye çıkarak izleyenleri selamlayan tüm katılımcı topluluklara teşekkür belgesi takdim edildi. Ardından Başkan Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Seyit Yusuf ve BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atış tarafından sırasıyla yarışmada dereceye girenler açıklandı.

    ‘ALTIN KARAGÖZ’ ÖZBEKİSTAN’IN

    Yarışmada TÜRKSOY Özel Ödülü’nü Macaristan kazanırken, mansiyon ödülüne Kazakistan layık görüldü. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın üçüncüsü olan Bulgaristan ‘Bronz Karagöz’ü alırken, ikinci olan Türkmenistan ‘Gümüş Karagöz’ü ülkesine götürdü. Yarışmanın birincisini ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey açıkladı. ‘Altın Karagöz’ü jürinin oylarıyla Özbekistan aldı. Başkan Bozbey ve beraberindekiler, şampiyon ekibe ödülünü takdim ederek, tebrik etti. Gecenin sonunda şampiyon olan Özbekistan ekibi bir kez daha sahneye çıkarak final gösterisini gerçekleştirdi. (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow