hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bucak'ta Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergisi

    Bucakta Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergisi
    expand

    Bucak'ta Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesindeki kursiyerler, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında, yıl boyunca hazırladıkları ürünleri sergiledi.

    Bucak HEM bünyesinde el sanatları ve giyim alanında eğitim alan kursiyerlerin 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' kapsamında yaptıkları eserlerin yer aldığı serginin açılışına Kaymakam Bayram Gale, Belediye Başkan Vekili Özcan Duran, resmi kurumların amir ve müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

    Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Kaymakamlık Parkı'nda yapılan sergi açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bucak HEM Müdürü Olcay Değerli, "2023 yılı içerisinde 349 kursa 8 bin 276 kadın, 6 bin 70 erkek olmak üzere toplam 14 bin 346 kursiyer katılmıştır. 2024 yılı kurslarına ise 29 farklı alanda 252 kursa 4 bin 616 kadın ve 2 bin 588 erkek olmak üzere toplam 7 bin 204 kursiyer katılmıştır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaymakam Bayram Gale, "Hayat boyu öğrenmede, insanın doğumundan ölümüne kadar bir şeyler öğrenmeye ihtiyacı var. Gencinden yaşlısına çocuğa kadar öğreneceğimiz konular var. Halk Eğitim Merkezlerimiz vatandaşların taleplerine göre kurslar açmakta, açılan bu kurslar ile kursiyerlerin öğrendikleri becerilerini sadece hobi değil ekonomik açıdan da aile bütçelerine katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

    Daha sonra Kaymakam Bayram Gale ve protokol tarafından sergi açıldı. Kaymakam Gale ve davetliler stantları gezerek ürünler hakkında kursiyerlerden bilgiler aldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow