hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitlis'te yüzme kursuna büyük ilgi

    Bitliste yüzme kursuna büyük ilgi
    expand

    Bitlis'te yüzme kursuna büyük ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)- BİTLİS'te, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yaz aylarında açtığı yüzme kurslarına ilgi büyük oldu. 600 kayıtlı kursiyerin katıldığı ve haftanın iki günü verilen yüzme kursuna 6 eğitmen ve 3 can kurtaran görev alıyor.

    Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yarı olimpik yüzme havuzu, okulların tatil olmasıyla birlikte yaz aylarında öğrencilere hizmet veriyor. 4-17 yaş grubu arası 600 çocuğun kayıt yaptığı yüzme havuzu haftanın 2 günü açık hizmet veriyor. Hijyen kurallarına büyük önem gösterilen havuzlarda, kursa gelen çocuklara uzman eğitmenler eşliğinde, temel yüzme eğitimi veriliyor. Yaz tatili niteliği taşıyan kurslarla, çocukların sağlıklı bir aktiviteyle özgüvenlerinin gelişmesi sağlanıyor. Kurslarla çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durması da hedefleniyor.

    Gençlik Spor İl Müdürlüğü Yüzme Eğitmeni Emre Can Zorlu, ücretsiz yüzme kursunun yaklaşık 2 ay süreceğini belirterek,“Yaz spor okulları kapsamında, 1 Temmuz itibari ile yüzme kursumuzu açtık, 31 Ağustos itibari ile tamamlayacağız. Yaklaşık 600 öğrenciye 2 ay gibi bir süreçte yüzme eğitimleri verilecek. Öncelikli olarak gelen öğrencierin suya alışma ve su üzerinde durma gibi teknikleri öğreteceğiz. Gruplara ayrılan 4-17 yaş arası çocukların, haftada en az iki gün gelme mecburiyetleri var. Yüzme kursumuz sabah 09:00 ile 12:00 arası, öğlen 12:00 ile 17:00'a kadar devam ediyor. Burada görev yapan eğitmen ve can kurtaranlar olarak, çocukların can güvenliğini ve çevre kontrollerini de sağlıyoruz."dedi.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow