hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terörden arındırılan bölgeleri gezen Vali Usta: Doğal güzellikleri ile anılan şehir haline getirmek istiyoruz

    Terörden arındırılan bölgeleri gezen Vali Usta: Doğal güzellikleri ile anılan şehir haline getirmek istiyoruz
    expand

    Terörden arındırılan bölgeleri gezen Vali Usta: Doğal güzellikleri ile anılan şehir haline getirmek istiyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)- BİNGÖL Valisi Ahmet Hamdi Usta, terörden arındırılan Adaklı ilçesine bağlı Yel Değirmeni ve Bağlarpınarı köylerine gezi düzenledi. 6 kilometrelik yürüyüş boyunca tarihi türbe, kilise ve çeşmeleri gezen Vali Usta, “Artık Bingöl'ü terörle, asayişle ve güvenlikle anılan bir şehir değil, doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları ve tabiat yürüyüşleriyle tanınan bir şehir haline getirmek istiyoruz” dedi.

    Vali Ahmet Hamdi Usta, il protokolü ve vatandaşların da katılımıyla, ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında Valilik ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen gezi programına katıldı. Adaklı ilçesine bağlı Yel Değirmeni ve Bağlarpınarı köylerindeki tarihi türbe, kilise ve çeşmeleri gezerek, bilgi aldı. Terörden arındırılan bölgelerin turizme kazandırılması hedeflenen köylerdeki 11 tescilli yapı, yerinde incelendi. Şeyh Yusuf Harputi Türbesi, kilise, manastır, tarihi çeşme, konak ve havuz gibi tescilli yapıların bulunduğu bölgede, turizm rotası için Vali Ahmet Hamdi Usta eşliğinde 6 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirildi. Kentin güvenlik sorunlarıyla anılmaktan uzaklaşarak doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle tanınan bir şehir olma yolunda ilerlediğini belirten Vali Usta, “Bingöl maalesef yıllarca terör, asayiş ve güvenlikle anılan bir şehir olarak algılandı. Fakat son yıllarda Bingöl'ü bu kavramlardan uzaklaştırdık. Bunu sadece sözle ifade etmiyoruz; bugün bizzat yaşayarak Bingöl'ün bir asayiş ve güvenlik problemi olmadığını, herkesin rahatça gelebileceğini ispatlayan bir yürüyüş rotası düzenledik. Bugün Yel Değirmeni köyümüze gittik. Orada Şeyh Yusuf Harputi Türbesi'ni restore ettiriyoruz. Bu türbenin özelliği, Türkiye'de ilk defa yedigen köşeli türbe olarak kayıtlara geçen bir yapı olması. Bunun örnekleri Balkanlar'da ve Makedonya'da var, ancak Türkiye'de bu anlamda ilk yedigen türbe. Onu biz restore ettiriyoruz. Ayrıca Yel değirmeninde kilisemiz, manastırımız, tarihi çeşmelerimiz var. Bunları gördükten sonra, hem Yel Değirmeni hem de Bağlarpınarı köylerinde 11 tane tescilli binamız olduğunu belirledik. Artık Bingöl'ü terörle, asayişle ve güvenlikle anılan bir şehir değil, doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları ve tabiat yürüyüşleriyle tanınan bir şehir haline getirmek istiyoruz. Bu etkinlik, uzun zamandan sonra yapılan ilk etkinlik oldu ve büyük katılım sağlandı. Bingöl'ün güzelliklerini kendimize saklamak istemiyoruz; bütün Türkiye'yi ve dünyayı Bingöl'e, bu güzellikleri paylaşmaya davet ediyoruz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bingöl Üniversitesi Aşçılık Bölümü'nde öğretim görevlisi olan Tuğba Beyazkaya da, daha önce kentin doğal güzelliklerini görmediğini ifade ederek, “Bugün burada dağ ve doğa gezisi vardı. 5 yıldır Bingöl'deyim ama Bingöl'de bu kadar yeşil bir alan olduğunu bilmiyordum. Çok güzel, çok keyif aldım. İnanılmaz keyifliydi öğrencilerimizle beraber, hocalarımızla burada. Muhteşem tarihi yapılarıyla, yeşiliyle, doğasıyla, yeşilin bütün tonunu görebiliyorsunuz burada. Bingöl'ümüz inanılmaz bir doğa harikası bir yer. Sizler de gelin, gezin, görün. Çok keyifli, güzel bir etkinlikti. Ben de burada olmaktan çok keyif aldım, mutluluk duydum” diye konuştu.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow