hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl'de Jandarma Teşkilatı'nın 185'inci kuruluş yıl dönümü kutlandı

    Bingölde Jandarma Teşkilatının 185inci kuruluş yıl dönümü kutlandı
    expand

    Bingöl'de Jandarma Teşkilatı'nın 185'inci kuruluş yıl dönümü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)-BİNGÖL’de Jandarma Teşkilatı’nın 185’inci kuruluş yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

    Bingöl Şehir Stadyumu'nda gerçekleşen etkinliklere Vali Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, askeri personel, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik, jandarma ekiplerinin folklor gösterisi ile başladı. İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, burada yaptığı konuşmada, Jandarma Genel Komutanlığı'nın başarılarla dolu 185 yıllık köklü bir tarihe sahip olduğunu ifade ederek, “Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur- çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeşilyurt’un konuşmasının ardından jandarma köpekleri gösteri yaptı. Komandolar tarafından gerçekleştirilen gösteriler büyük ilgi gördü. Program, kortej yürüyüşü ile sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow