hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz'

    Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz
    expand

    'Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 'Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz' projesi başlattı. Başkan Akın, proje kapsamında 2 can dostu sahiplendi.

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın öncülüğünde 'Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz' projesi ile sokak hayvanı sahiplendirme projesi başlattı. Projenin lansmanı, Altıeylül Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'nde gerçekleştirildi. Başkan Akın ve Arbil Akın'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa; hayvanseverler ve basın mensupları katılım gösterdi. Programda; Başkan Akın ve eşi Arbil Akın bir kedi ve bir köpek sahiplenirken, hayvanseverler Nuray Demirel ile Melis Ünal da birer can dostu sahiplenerek yuva oldu.

    TEK TIKLA BİR CAN DOSTA YUVA OLUN

    Büyükşehir Belediyesi, can dostlara yuva olmak isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için 'candostlar.balikesir.bel.tr' web sitesini kurdu. Linke tıklayan vatandaşlar, önlerine çıkan ekrandan sahiplenmek istedikleri can dostu seçerek 'sahiplenmek istiyorum' butonuna tıklayacak ve önüne çıkan 'Can Dost Sahiplenme Başvuru Formu'nu doldurarak işlemini tamamlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'BU İŞ İÇİN; VİCDANA, ALLAH KORKUSUNA VE SEVGİYE İHTİYAÇ VAR'

    Bir belediye başkanının sadece insanların değil, aynı zamanda sokak hayvanlarının da belediye başkanı olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Akın, “Şu anda; TBMM'de, sokaklarda, evlerde, çarşıda, pazarda herkesin vicdanının sorgulandığı bir noktadayız. Onun için yürekten söylüyorum. Bu iş için hazırlığa gerek yok, bu iş için vicdana gerek var. Allah korkusuna ihtiyaç var, sevgiye ihtiyaç var. O mantıkla çalışarak, o mantıkla hissederek hizmetimize devam ediyoruz. Hizmetlerimizi artırıyoruz, mama desteğimiz devam edecek. Sahipsiz hayvan, sahipsiz sokak hayvanı bırakmamamız lazım. Dünyanın modern ülkelerine gittiğiniz zaman sahipsiz hayvan sayısı çok az veya yok denecek kadar az" dedi.

    'BALIKESİR İDDİALI DURUŞUNU DEVAM ETTİRECEK'

    Bununla ilgili yapılması gereken her konuda bir can dostu evlat edinmek isteyen annelerin yanında olacaklarını söyleyen Akın “Sahiplenenlere mama desteğinden veteriner desteğine her türlü desteği hep sağlayacağız. Mesela bizim evimizde bir kedimiz bir de köpeğimiz var. Onunla mutlu oluyoruz. O da bir canlı onun da bir canı var ve onu sahiplendiğimiz için yıllar önce mutluyuz, huzurluyuz ve sorumluluğumuzu hissediyoruz. Bu sorumluluğu, bu duyarlılığı bütün Balıkesir'e yaymak için elimizden geleni yapacağız. İnşallah, Balıkesir bu konudaki iddialı duruşunu devam ettirecek" ifadelerini kullandı.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow