hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serik Belediyespor'da Cenk Doğan dönemi

    Serik Belediyesporda Cenk Doğan dönemi
    expand

    Serik Belediyespor'da Cenk Doğan dönemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SERİK, (DHA)- TFF 2. Lig'de mücadele eden Serik Belediyespor'da olağan genel kurul sonucu iş insanı Cenk Doğan başkanlığa seçildi.

    Serik Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen ve kulüp üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın konuşan Belediye Başkanı Kadir Kumbul, "Bizler tabii ki Serik'in bir evladı olarak Serikspor'umuz bir üst lige çıksın. Bulunduğu ligde üst sıralarda yer alsın. Başarılı olsun istiyoruz. Galibiyetler, kupalar alsın. Göğsümüzü kabartsın istiyoruz. Ama biliyorsunuz ki bu seviyede bir başarı için güçlü, ekonomik destek gerekmektedir. Maalesef ülkemizde yaşanan olumsuz ekonomik şartlara rağmen belediyemiz kulübü finanse etmeye çalışmakta ve belediyemizin sağladığı finansal desteğin kulübün başarısı için yetersiz kaldığını üzülerek gözlemlemekte ve tecrübe etmekteyiz. Bu da Serikspor'umuzun başarılı olma ihtimalini maalesef azaltmaktadır. Önce 1. Lig'de diğer sene Süper Lig'de oynayacak bir Serikspor'un yeni bir yapıya ve güçlü bir finansal desteğe ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Serikspor'un daha başarılı olması için daha profesyonel ellerde, işi sadece futbol olan sistemli sponsor getirebilecek spor adamları veya firmalar ile çalışmamızın şart olduğunu Türkiye liglerinde izlediğimiz şirketleşen Başakşehir, Kasımpaşa, Göztepespor, Bodrumspor örnekleri ile öngörebiliyoruz. Tüm ve örnek verdiğimiz bu kulüpler şirketleştikten sonra hızlı bir ivme yakalayarak Türkiye Süper Ligi'nde mücadele etmektedirler. Ben bir Serikli olarak Süper Lig'de top koşturmasını canı gönülden istiyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Göreve geldikleri günden bu yana kulüp başkanı ve yönetim kurulu ile bu konuları masaya yatırdıklarını aktaran Başkan Kadir Kumbul, "Bizler asla Serikspor'u satma, Serikspor'u kapatma fikrinde olmadık, olmayız, olmayacağız. Serikspor'un Türkiye liglerinde Serik'imizi temsil eden güzide bir kulüp olduğunun bilincindeyiz. Tek hedefimiz var, başarılı bir Serikspor. Önce 1. Lig'de daha sonra Süper Lig'de oynayacak bir Serikspor. İlk 11'i sahaya çıkarken kadrosunda alt yapıdan, ilçemizin çocuklarının da olmasını hedefliyoruz. Taraftarlarımızı, maçlarınıza geri getirecek bir takım oluşturmak, ilçemizin takımına yeniden sahip çıkılmasını ve taraftarımızın ligin üst sıralarında olan bir Serikspor'u desteklemesini istiyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serik Belediyespor eski Başkanı İbrahim Şahin, "Kulübümüzün gelmiş olduğu noktada kurumsal bir yapı sistemine geçmesini her zaman savunduk. Hep beraber karar verdik, hep beraber yaptık. Artık şirketleşerek devam edelim. Yeni seçilen yönetim kurulumuzun her zaman biz de yanında olacağız. Belki yaptığımız yanlışlar, yaptığımız doğruları onlara anlatacağız. Belki daha güzel projeler içerisinde yer alacağız. O yüzden güzel şeyleri desteklemek lazım" dedi.

    Açılış konuşmalarının ardından divan başkanlığına Ercan Aykaç oybirliğiyle seçildi. Genel kurul, faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunması ve ibrazı, kesin hesap bütçesi ile tahmini bütçenin görüşülmesi, kulüp organlarının seçimi, Antalya A.S.K.F. üyelerinin belirlenmesiyle devam etti. Yapılan teklif üzerine kulübün 7405 sayılı spor yasasına göre Serik Belediyespor Futbol Kulübü'nün kanunlar çerçevesinde kurulacak olan sportif amaçlı bir anonim şirkete dönüştürülerek kulübün aktif ve pasifleri ile devrinin yapılması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Tek listeyle seçime giren iş insanı Cenk Doğan oybirliğiyle Serik Belediyespor Kulübü Başkanı seçildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'HEDEFİMİZ SÜPER LİG'

    Kongre sonunda teşekkür konuşması yapan Serik Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Doğan, "Bizler yeni yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Serikspor'a hizmet etmek için bu bayrağı teslim aldık. Bundan önceki belediye ve kulüp başkanlarımız takımımızı 2. Lig'e çıkarmak için ellerinden gelen her türlü yardımı yaptı. Biz yeni şirket ve yönetim kurulu olarak hedefimiz Süper Lig'dir. Şimdiden bunun sözünü veriyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza aylar öncesinde başladık. Hep birlikte tribünleri doldurarak şampiyon bir takımı izleyeceğiz. Biz hazırız. Sizlerden isteğim bayraklarınızı çıkartın. Şampiyon Serikspor geliyor" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cenk Doğan başkanlığındaki Serik Belediyespor'da yönetim kurulu üyeleri Halil Deligöz, Onur Cem Keleş, İlkay Ersöz, Cengiz Doğan, Yunus Ergin, Ercan Kır, Hüseyin Can, Ali Kumbul, Ali Ulutaş, Mustafa Türkmen, Namık Kemal Kılınç, Bülent Demir, Ali Deniz, Mehmet Vehbi Okudan; denetim kurulu ise Selim Şişman, Ramazan Tepe, İsmet Katlanır'dan oluştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow