hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 Temmuz şehidi Ağaroğlu anıldı

    15 Temmuz şehidi Ağaroğlu anıldı
    expand

    15 Temmuz şehidi Ağaroğlu anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 15 Temmuz Şehidi Yasin Naci Ağaroğlu, mezarının başında anıldı.

    Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde ateş açılması sonucu şehit olan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Korkuteli'ne bağlı Yazır Mahallesi'ndeki mezarı başında anıldı. Programa Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vedat Kılınç, Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz ve STK temsilcileri, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, şehit Ağaroğlu'nun annesi Zehra ve babası Osman Ağaroğlu, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Korkuteli Müftülüğü'ne bağlı imamlar şehit mezarı başında Kur'an okuduktan sonra İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya dua etti. Daha sonra bir konuşma yapan şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nun babası Osman Ağaroğlu, şunları söyledi:

    "Bir toprağın toprak olması, vatan olması için bir bedel olması lazım. O bedel candır. O bedel kandır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onun için bu millet her zaman teyakkuz halindedir, her zaman uyanık olmak mecburiyetindedir. O şehitlik her kişiye değil, er kişiye verilen üstün bir meziyettir. Peygamberlikten sonra verilen üstün bir makamdır. Şehitlik veya vatan savunması sadece askere ve polise mahsus bir şey değildir. 15 Temmuz gecesinde şayet o milyonlar, sokağa dökülmeseydi, sivil vatandaşlar, bence bugün başka bir Türkiye olacaktı. Askeriyle polisiyle sivil vatandaşlarla bir bütün olmamız lazım. Bundan sonra aynı olaya tevessül edecek olanlar şunu iyi bilsinler. Artık bu millet biraz daha kendine gelmiştir. Bu millet tecrübe kazanmıştır. Bundan sonra hazırlıklı çıkacaktır. 6 asırdır 3 kıtada at koşturan muhteşem Osmanlı'nın torunları olarak, bugün ecdadımızın sahip çıktığı gibi vatanımıza sahip çıkacağız. Allah nasip ederse geleceğin süper gücü olacağız. Ama büyük millet ve büyük devlet olarak yolumuza devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Programın ardından Vali Hulusi Şahin ve protokol üyeleri, Şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nun baba evini ziyaret etti. Aileye taziye dileklerini ileten Vali Şahin, "Hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Ama acımız hala taze. Şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Tekrardan başınız sağ olsun. Allah tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow