hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konuşmalar 35 dakika, oylamalar 25 dakika sürdü

    Konuşmalar 35 dakika, oylamalar 25 dakika sürdü
    expand

    Konuşmalar 35 dakika, oylamalar 25 dakika sürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz Ayı Meclisi’nde iyi dilek ve temenni konuşmaları 35 dakika, kentle ilgili birçok planın yer aldığı 84 maddenin oylanması ise 25 dakika sürdü. ASAT tarafından su tarifelerinde yapılacak fiyat güncellemeleri ise cuma günü yapılacak devam meclisinde görüşülecek.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 154 maddenin görüşüldüğü toplantı CHP, AK Parti, MHP, Demokrat Parti ve İYİ Parti grup üyelerinin katılımıyla saat 14.00’te başladı.

    Toplantı başlangıcında grup sözcülerinin ve Belediye Başkanı Böcek’in yaptığı iyi dilek ve temenni konuşmaları 35 dakika sürdü. Konuşmalarda geçen ay ve temmuz ayı içerisindeki önemli günler, Kırkpınar’da altın kemeri kazanan Yusuf Can Zeybek kutlanırken, 15 Temmuz darbe girişimi ve Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili konuşmalar yapıldı.

    35 dakika süren konuşmaların ardından oylamalara geçildi. 84 maddenin toplu ve tek tek oylanması ise yaklaşık 25 dakika sürdü. Maddeler arasında Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan 2 parsel ticaret alanından, 1 parsel de konut alanından akaryakıt ve servis istasyonuna dönüştürülmesi kabul edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    25 dakika süren oylamanın ardından Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Olağanüstü Genel Kurulu’na geçildi. Genel kurulda yer alan, maliyetlerin artmasından dolayı 2024 yılı su tarifelerinin güncellenmesi maddesi ilgili komisyona gönderildi.

    Görüşmelerin ve oylamaların ardından meclis cuma günü saat 14.30’da tekrar toplanmak üzere sonlandırıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow