hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'de 15 Temmuz programı

    Kemerde 15 Temmuz programı
    expand

    Kemer'de 15 Temmuz programı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

    Kemer Kaymakamlığı tarafından organize edilen programa Kaymakam Ahmet Solmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Akar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, İlçe Müftüsü Recep Balaban, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Program öncesinde Kemer Ralli Alanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar bayrak yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayrağı ile meşale taşıyarak, 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Vatan sana canım feda' sloganları attı. Yürüyüş sırasında kolluk kuvvetleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

    Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Duaların edilmesi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda 15 Temmuz darbe girişimini anlatan slaytlar gösterildi, kasideler ve ilahiler okundu. Şiir ve kompozisyonların okunması sonrası '15 Temmuz' konulu şiir yarışmasını kazanan öğrenciye ödülü Kaymakam Ahmet Solmaz tarafından verildi. Programda ayrıca futbol, basketbol, bocce, voleybol, badminton gibi branşlarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaymakam Ahmet Solmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin milletin kararlılığı ile önlendiğini belirterek, "Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Kemer'de de o gece cesaretin, yiğitliğin ve bir hilal uğruna şehadete yürümenin ne demek olduğunu eminim ki gösterdiniz. Aziz milletimizin cesareti ve demokrasiye bağlılığı her türlü takdirin üstündedir. Geçmişten bu yana tüm olumsuzluklardan ders alıp hedef koyduğumuz aşamalara millet olarak gayret göstermeliyiz. Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi. Program saat 00.13'te camilerden sala okunması ve sabah ezanına kadar demokrasi nöbeti tutulmasıyla sona erdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow