hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'ye 'Yalnız Değilsin' ile büyük ödül

    Finikeye Yalnız Değilsin ile büyük ödül
    expand

    Finike'ye 'Yalnız Değilsin' ile büyük ödül

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FİNİKE, (DHA)- DÜNYANIN en prestijli kent birliklerinden olan Uluslararası Cittaslow Birliği'nin Sosyal Dayanışma Ödülü, 'Yalnız Değilsin' projesiyle Finike Belediyesi'nin oldu.

    Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından üye ülkeler arasında düzenlenen proje yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. 30 ülkeden 300'e yakın Cittaslow kentinin projelerinin değerlendirildiği törende 'Yalnız Değilsin' projesi ile Sosyal Dayanışma alanında birinciliğe layık görülen Finike Belediyesi'nin ödülünü Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi aldı. İtalya'nın Pescara kentinde düzenlenen Cittaslow Genel Kurulu'nda yapılan törende ödülü Uluslararası Cittaslow Birliği Genel Başkanı Mauro Migliorini, Genel Sekreter Pier Giorgio Olivetti, Genel Başkan Yardımcısı Jacek Kostka, Cittaslow Bilim Komitesi Koordinatörü ve Proje Değerlendirme Jüri Başkanı Giuseppe Roma'nın elinden alan Başkan Mustafa Geyikçi, ödül aldığı sırada Türk bayrağı açıldı. Ödüle layık görülmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Mustafa Geyikçi, ödülü sadece Finike ve Antalya değil Türkiye adına aldıklarını ve bu gururu Türk Milleti'ne yaşatmanın memnuniyetini duyduklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'İLÇE NÜFUSUNUN 5 KATI İNSANIMIZA ULAŞTIK'

    Finike Belediyesi olarak yaptıkları Yalnız Değilsin projesi ile pandemi döneminden bu zamana kadar ilçe nüfusunun neredeyse 5 katı insana ulaştıklarını dile getiren Başkan Mustafa Geyikçi, projelerinin böyle bir ödülle onurlandırılmasının kendilerine büyük bir motivasyon kazandırdığını dile getirdi. Projenin ortaya çıkarılması ve başarı ile sürdürülmesinin büyük bir özveri ile olduğunu da ifade eden Başkan Geyikçi, "Projeyi ortaya çıkaran, bugünlere kadar başarıyla taşıyan ekip arkadaşlarımız başta olmak üzere Uluslararası Cittaslow Birliği'ne, jüri üyelerine, bizi her zaman destekleyen Antalya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

    'YALNIZ DEĞİLSİN BÜTÜN FİNİKE'NİN PROJESİDİR'

    Yalnız Değilsin projesinin sadece bir belediye projesi olmadığını da dile getiren Başkan Mustafa Geyikçi, "Projemiz belediyemizin yanı sıra gönüllü vatandaşlarımızın ve bağışçılarımızın da destekleriyle sürdürüldü. Bu ödül Finike'mizin birliktelik kültürüne de verilmiş bir ödüldür. Ödülü tüm Finike halkımız adına alıyorum. Bu ödül bizlere yeni projelerimizde moral ve motivasyon sağlamış oldu. Bundan sonra da hem Yalnız Değilsin projemizi geliştirerek ileriye taşıyacağız hem de yeni projelerimizi ilçemize kazandıracağız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CİTTASLOW AĞINA KATILDI

    Genel kurulda ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de Cittaslow üyeliğine kabul edilmesinden dolayı mutluluklarının katlandığını dile getiren Başkan Geyikçi, "Antalya'nın ilk Cittaslow kenti olmanın gururunu Büyükşehir Belediyemiz ile perçinlemiş bulunuyoruz. Antalya'nın bu önemli organizasyon içerisinde yer alması bizleri gururlandırmıştır. Her alanda olduğu gibi burada da Antalya Büyükşehir Belediyemiz ile çalışmalarımızı ileriye taşıyacağız. Ben başta Muhittin Böcek Başkanımız olmak üzere bu başarının kazanılmasında emek veren herkesi tebrik ediyorum" dedi.

    TÜRKİYE'NİN GURURU OLDULAR

    Törende Finike'nin yanı sıra Misafirperverlik, Farkındalık, Eğitim ve Kültür Alanı'nda ödüle layık görülen Foça Belediyesi'nin de kendilerine ayrı bir gurur yaşattığını dile getiren Başkan Mustafa Geyikçi, "Foça Belediyemizin bu başarısı da Cittaslow kentleri arasında bizim belediyelerimizin ne kadar doğru projeler ürettiğini bir kez daha göstermiş oldu. Foça Belediye Başkanımız Saniye Bora Fıçı ve ekibini göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Burada 30 ülkeden 300'e yakın kent 6 kategoride yarıştı. Bu kadar proje ve çalışma içerisinde Türkiye'den iki belediyenin bu ödülleri alması ülkemizin büyük bir başarısıdır. Şimdi bu başarıları ileriye hep birlikte taşıyacağız. Türkiye'deki bütün Cittaslow kentleri olarak önümüzdeki dönemlerde de bu ödüllerde her zaman yer alacağız" diye konuştu. (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow