hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batık Ada'da sualtı temizliği

    Batık Adada sualtı temizliği
    expand

    Batık Ada'da sualtı temizliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahir ÇEVİREN/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesinde Batık Ada bölgesinde dalgıçlar tarafından sualtı temizliği yapıldı.

    İstanbul'dan gelen Peace Interact Club Topluluğu ve Finikeli dalgıçlar, Batık Ada bölgesinde dalış yaparak sualtı temizliği gerçekleştirdi. Batık Ada'nın atıklardan temizlenmesi ve sualtı yaşamının korunmasının hedeflendiği çalışma kapsamında bölgedeki hayalet ağlar başta olmak üzere sualtı canlılarına zarar veren malzemeler çıkarıldı.

    Dalış rehberi ve eğitmen Fevzi Biçer, yapılan dalışlarda Batık Ada yüzeyinin hayalet ağlarla kaplı olduğunu belirterek, "Hayalet ağlar sualtı canlılığına büyük zarar vermektedir. Son dalışımızda ağa takılan bir köpekbalığı dalgıçlar tarafından kurtarılmıştır. Foklar, kaplumbağalar ve diğer canlılar da bu ağlara takılarak ölmektedir. Bu adanın bir projeyle temizlenmesi gerekiyor" dedi. Kaymakam Musa Çelik'in de bu konuda duyarlı olduğunu belirten Fevzi Biçer, kaymakamlık öncülüğünde hazırlayacakları bir projeyle Batık Ada'yı hayalet ağlardan temizleyeceklerini kaydetti. (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow