Türk Üniversiteleri Fuarı'nda, Alanya Üniversitesi'ne yoğun ilgi
Türk Üniversiteleri Fuarı'nda, Alanya Üniversitesi'ne yoğun ilgi
ALANYA, (DHA)- ÜÇÜNCÜ İpekyolu Türk Üniversiteleri Kayıt ve Tanıtım Fuarı'nda Alanya Üniversitesi'ne öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Kazakistan'ın Almatı şehrinde Cumhuriyet Sarayı'nda düzenlenen 3. İpekyolu Türk Üniversiteleri Kayıt ve Tanıtım Fuarı, Türkiye'den 12, Kazakistan'dan ise 13 üniversitenin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik, Türk ve Kazak üniversiteleri arasındaki eğitim iş birliğini güçlendirmeyi ve kültürel bağları pekiştirmeyi hedefledi. Almatı'da gerçekleştirilen fuarda, Alanya Üniversitesi standına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
EĞİTİM VE KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİNE VURGU
Fuarın açılışında Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu ve KZ EXPO Genel Müdürü Hasan Özkaracalar, iki ülke arasındaki eğitim ve kültürel iş birliğinin önemine dikkati çekti. Yapılan iş birliği protokolleri ve kurulan bağlantılar, Türk ve Kazak üniversiteleri arasında uzun vadeli iş birliklerinin temelini oluşturacak. 27 Nisan 2024 tarihli ve 32529 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazetesi'nde yayımlanan 8406 sayılı karar ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması'na dayanarak düzenlenen fuar, sadece 25 Türk ve Kazak üniversitesinin katılımıyla gerçekleştirilen dünyadaki ilk Türk Üniversiteleri Fuarı olarak öne çıkıyor.
FUARDA ALANYA ÜNİVERSİTESİ'NE YOĞUN İLGİ
Fuarda özellikle dikkati çeken üniversitelerden biri de Alanya Üniversitesi oldu. Alanya Üniversitesi standı, fuarın en yoğun ilgi gören stantlarından biri haline geldi. Öğrenciler ve aileleri, üniversitenin sunduğu eğitim olanakları, programlar ve yurt dışı fırsatları hakkında detaylı bilgi aldı. Alanya Üniversitesi temsilcileri, öğrencilere birebir görüşmelerle üniversitenin avantajlarını anlatarak, kayıt süreçleri hakkında bilgi verdiler.
Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Almatı'da gerçekleştirilen 3. İpekyolu Türk Üniversiteleri Kayıt ve Tanıtım Fuarı'na ilişkin görüşlerini dile getirdi. Fuarın üniversiteler açısından dönüm noktası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mesut Güner, "Alanya Üniversitesi olarak, eğitim ve araştırma faaliyetlerinde uluslararası alanda rekabet edebilir bir konuma gelmek ve küresel bir eğitim merkezi olmak amacıyla uluslararasılaşma stratejimize büyük bir önem veriyoruz. Bu hedef doğrultusunda, öğrencilerimize ve akademik kadromuza sunduğumuz olanakları genişletmek ve çeşitlendirmek için çeşitli adımlar atıyoruz. Yurt dışı fuarlara da bu amaçla katılıyoruz. Uluslararasılaşma hedefimizin temel taşlarından biri, dünyanın dört bir yanındaki prestijli üniversitelerle iş birlikleri kurmaktır. Bu kapsamda, Erasmus + ve diğer değişim programları aracılığıyla öğrencilerimize yurt dışında eğitim alma ve farklı kültürleri tanıma fırsatları sunuyoruz. Aynı zamanda, uluslararası akademik ve araştırma iş birlikleri sayesinde, öğretim üyelerimizin bilgi ve deneyimlerini zenginleştiriyoruz. Bu açıdan baktığımızda, bu fuar, Alanya Üniversitesi için önemli bir dönüm noktası oldu. Türk ve Kazak üniversiteleri arasındaki iş birliğini artırmak adına büyük bir fırsat sunuyor. Özellikle akademik ve kültürel projelerde ortak çalışmalar yapmak, her iki ülkenin de eğitim kalitesini ve kültürel zenginliğini artıracak. Alanya Üniversitesi olarak, bu tür etkinliklerde yer almak ve uluslararası iş birliklerini geliştirmek bizim için büyük bir gurur kaynağıdır" dedi.
ÜNİVERSİTELERARASI İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
Fuar kapsamında 25 Türk ve Kazak üniversitesi karşılıklı olarak iş birliği protokolleri imzaladı. Alanya Üniversitesi, Caspian Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Kazakh Ablai Khan University of International Relations and World Languages ve International Information University ile iş birliği protokolleri imzaladı. Alanya Üniversitesi'ni temsilen Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Christine Farami, protokol törenine katıldı. Üniversitelerin uluslararası faaliyetlerine yönelik yeni projeler geliştirmeleri ve rektörlerin uluslararası üniversitelerin rektörleriyle görüşmek üzere yurt dışına gitmeye teşvik edilmeleri, fuarın önemli bir diğer özelliğiydi. (DHA)
FOTOĞRAFLI