hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlardan cinayetlere tepki

    Kadınlardan cinayetlere tepki
    expand

    Kadınlardan cinayetlere tepki

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Alanya'da Hükümet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformu bir basın açıklaması yaptı. Meydana gelen onlarca kadın, eşleri, sevgilileri veya yakınları tarafından öldürülen kadınları anarak kadın cinayetlerinin son bulması için bir açıklama yaptı.

    'BU RAKAMLARI KİMSE NORMALLEŞTİRMESİN'

    Topluluk adına konuşan platformun başkanı Şennur Arslan, "Kadın cinayetlerini şüpheli bırakmayacağız. Bugün sadece burada değil, Türkiye'nin dört bir yanında kadınlarla buluşuyoruz. İstanbul'dan, Bitlis'e Antalya'ya, Balıkesir'den Tokat'a Aydın'a onlarca ilde eylemdeyiz. Şubat ayında, 28 günde 28 kadın katledildi. 12 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Mart ayının ilk haftası 8'ine kadar 7 kadın öldürüldü, 2 kadın şüpheli. Bu rakamlara kimse alışmasın. Bu rakamları kimse normalleştirmesin. Her ay açıkladığımız bu veriler birer sayı değil, kadınların mücadele dolu yaşamı. Bizler artık kadın cinayeti verilerini açıklamak zorunda kalmak istemiyoruz. Bizler hiçbir kadının öldürülmediği günlerde buluşmak istiyoruz" dedi.

    Basın açıklamasının ardından kadınlar dağıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow