hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çubuk'ta ramazan davulcularına eğitim verildi

    Çubukta ramazan davulcularına eğitim verildi
    expand

    Çubuk'ta ramazan davulcularına eğitim verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde eğitimini tamamlayan ramazan davulcularına belgeleri verildi.

    Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitimde, davulculara sahur vaktine özel ritimler ve maniler öğretildi. Vatandaşları rahatsız etmeden davul çalmaları yönünde uyarılarda bulunulan davulculara, insan ilişkileri ve iletişim konularında da bilgilendirme yapıldı.

    Çubuk'un 7 mahallesinde görev alacak 14 davulcu, sınavın ardından belgelerini almaya hak kazandı.

    İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mesçioğlu, yaptığı açıklamada, kültürümüzde yer alan geleneği yaşatmak amacıyla eğitimi düzenlediklerini, böylece insanların ramazan sevincine ortak olmak istediklerini ifade etti.

    Yaklaşık 22 yıldır ramazanlarda davul çalan Turan Kapucu da hafızlarını tazeleme anlamında verilen eğitimlerden çok mutlu olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocukluğundan bu yana davulculuk yaptığını anlatan kursiyer Özgür Kapucu da yetkililere verdikleri eğitimden dolayı teşekkür etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow