hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amasya'da “Tarihe saygı, çevreye duyarlılık” etkinliği gerçekleştirildi

    Amasyada “Tarihe saygı, çevreye duyarlılık” etkinliği gerçekleştirildi
    expand

    Amasya'da “Tarihe saygı, çevreye duyarlılık” etkinliği gerçekleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA)- AMASYA'da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Amasya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Tarihe saygı, çevreye duyarlılık’ etkinliğine yoğun katılım sağlandı.

    16-22 Eylül tarihlerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Amasya Belediyesi tarafından Amasya Kalesi’nde ‘Tarihe saygı, çevreye duyarlılık’ etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Amasya Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, hem tarihi mirasa sahip çıkıldı, hem de çevre temizliği yapılarak çevre bilinci aşılandı. Anıt Meydanı’ndan hareket eden araçlarla etkinlik alanına ulaşan gönüllüler, Amasya Kalesi’nde buluşarak çevre temizliği çalışmalarına başladı. Tarihi kalenin çevresindeki çöpler toplanırken, hem şehrimizin kültürel mirası korunmuş oldu, hem de çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturuldu. Keyifli geçen etkinlikte vatandaşlar, hem doğaya katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadı, hem de toplumsal dayanışma ve çevre duyarlılığı konularında önemli bir mesaj vermiş oldu. Etkinliğe Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘BİRLİKTE TARİHİMİZE VE ÇEVREMİZİ SAHİP ÇIKACAĞIZ’

    Çevre ve tarih bilincini artırmak amacıyla bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirten Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi açıklamasında şunları söyledi:

    “Bugün burada sadece çevremizi temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda binlerce yıllık tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz. Amasya Kalesi, şehrimizin simgelerinden biri ve ona hak ettiği değeri vermek, hepimizin ortak sorumluluğu. Çevre temizliği, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın en önemli adımlarından biridir. Her birinizin burada olması, bu sorumluluğun farkında olduğunuzu gösteriyor. Sizlerle birlikte tarihe ve çevreye duyduğumuz saygıyı pekiştiriyoruz. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Amasya’mız için birlikte daha güzel işler yapacağımıza olan inancım tam. Doğaya, tarihe ve birbirimize sahip çıktığımız sürece, çok daha güçlü bir Amasya yaratacağız."

    Başkan Sevindi’nin konuşmasının ardından temizlik çalışmasına katılanlara çay ve simit ikramında bulunuldu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow