hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amasya’da kamu yatırımları değerlendirildi

    Amasya’da kamu yatırımları değerlendirildi
    expand

    Amasya’da kamu yatırımları değerlendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) -AMASYA'da yapımı devam eden yatırımlar ve yapılan çalışmalarla ilgili “Kamu Yatırımları Değerlendirme' toplantısı, Vali Yılmaz Doruk başkanlığında yapıldı.

    Amasya'da yapılan “Kamu Yatırımları Değerlendirme' toplantısına Vali Yılmaz Doruk ile birlikte Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Vali Yardımcısı Adem Ünal, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.Yapılan yatırımların kente hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Doruk, “İlimizde 2024 yılı 2. dönem sonu itibarıyla yatırımcı bölge ve il müdürlükleri ile belediyelere ait kamu yatırımları tarım sektöründe 10,9 milyar TL tutarında 104 adet, ulaştırma-haberleşme sektöründe 10,4 milyar TL tutarında 65 adet, eğitim sektöründe 1 milyar TL tutarında 71 adet, enerji sektöründe 580 milyon TL tutarında 5 adet, sağlık sektöründe 5,8 milyar TL tutarında 7 adet, diğer kamu hizmetleri sektörlerinde ise 1,6 milyar TL tutarında 54 adet olmak üzere toplam 306 adettir. Projelerin toplam tutarı 30,3 milyar TL, toplam harcama tutarı ise 12,1 milyar TL’dir. 2024 yılı ödeneği 2,9 milyar TL olup, bu ödenekten 1,2 milyar TL harcanmıştır. Projelerde yüzde 40 nakdi, yüzde 48 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Bu projelerden; 68 adedi tamamlanmış, 168 adedi devam etmekte, 35 adedi ihale aşamasında, 35 adedine ise başlanamamıştır. Söz konusu 306 adet projenin; 921 milyon TL tutarındaki 31 adedi, Amasya Belediyesi ile ilçe ve belde belediyelerine aittir. Yapılan tüm bu yatırımların Amasya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluşların yetkilileri tarafından, sürdürdükleri projelere ilişkin sunumlar yapılarak, kurul üyelerinin soruları cevaplandırıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow