hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Vedat Karabulut Vedat Karabulut

    IGEXX: Küresel E-ihracatın Kalbi İstanbul’da Attı!

    16.09.2024 Pazartesi | 09:37Son Güncelleme:

    T.C. Ticaret Bakanlığın öncülüğünde, Etid - E-Ticaret İşletmecileri Derneği'nin organizasyonu ve TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin stratejik desteğiyle gerçekleştirilen İstanbul Küresel E-ihracat Zirvesi (IGEXX) sorunsuz, heyecanlı, yoğun bir talep ile sonlandı!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen yıl Ankara’da yapılan E-ihracat Zirvesi'nden doğan bu büyük etkinlik, 28 Nisan’da Sapanca'da düzenlenen E-ihracat Arama Konferansı'nda Bakan Yardımcımız tarafından duyurulmuş ve e-ihracat dünyasında büyük bir heyecan yaratmıştı.

    IGEXX’in açılışını gerçekleştiren Ticaret Bakanı Sn.Prof. Dr. Ömer Bolat, bu etkinliğin gerçek sahibinin ne Bakanlık ne de ETİD olduğunu vurguladı; zirvenin gerçek sahibi, e-ihracatın öncüleri olan girişimciler, tedarikçiler ve paydaşlardı.

    Ben de bu zirvede konuşmacı ve moderatördüm. Konumuz “E-ihracatta Organizasyon Yapıları”. Harika konuklarım vardı. En kısa sürede videosunu alır almaz sizlerle sosyal medya hesaplarımdan paylaşacağım.

    Canlı yayınlanan açılış ve çeşitli panellerle birlikte IGEXX'in ekosistemimize neler kattığına bir göz atalım:

    - İlk kez dünya çapında bu kadar çok pazaryerini bir araya getiren bir fuar gerçekleşti.
    - 6 pazaryeriyle öncesinde webinarlar düzenlendi.
    - 30 fiziksel, 5 çevrimiçi (Walmart, Myntra, AJIO, Allegro, JD) pazaryeri B2B görüşmelerle Türk tedarikçileriyle buluştu.
    - 1200'den fazla B2B görüşme yapıldı, bu süreç 6 Eylül'de TİM'de devam etti.
    - Shopee ve Amazon Hindistan gibi dev pazaryerlerine özel heyetler düzenlendi, Wayfair ve NYKAA gibi firmalarla Kayseri, Denizli ve Bursa'da görüşmeler yapıldı.
    - 3 ayrı salonda 22 panel, 23 keynote konuşması ve 127 uzman konuşmacı ağırlandı.
    - Küresel pazaryerleri hakkında kapsamlı bilgilendirmeler sunuldu.
    - PayPal ile yapılan görüşmelerden somut sonuçlar alındı, teknik toplantılar gerçekleştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En kritik başarı ise, 3K prensibiyle – katılım, kalite, küresellik – üst düzey yöneticilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen bu etkinliğin, ilk yılında dünya çapında bir başarıya imza atması oldu.

    Ticaret Bakanlığı E-İhracat, Dijital Pazarlama ve Teknolojiler Dairesi Başkanı Hasan Önal’a zirve hakkındaki yorumlarını sordum;

    “Tabii ki, eksikliklerimizi de not aldık. Her adımda öğreniyoruz ve güçleniyoruz.
    Amerika’dan Çin’e (11.550 km), Rusya’dan Güney Afrika’ya (10.000 km) uzanan bir e-ihracat köprüsü olan IGEXX, küresel ticaretin geleceğinde önemli bir rol oynamaya devam edecek!
    IGEXX’in ‘E-ihracata Gönül Verenler’ kategorisinde kamu tarafından şahsımın, özel sektörden ise Mehmet Metin Okur’un uygun görülmesi benim için ayrıca büyük bir onurdu.
    Bu etkinlik boyunca uykusuz kalan ekibime (E-ihracat Dairesi ve Sekretaryası), desteklerini esirgemeyen amirlerime ve bizi yalnız bırakmayan tüm ekosistem üyelerine gönülden teşekkür ederim!” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ekosistemine ve ülke tanıtımına katkı sağladığınız için biz de ayrıca teşekkür ederiz. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.
    Sağlıkla ve Sevgiyle kalın,

    TOPLU ULAŞIM VE KALABALIK ORTAMLARDA 2 KURALI LÜTFEN UNUTMAYIN! MASKE – TEMİZLİK