hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Ahmet Özel Taha Ahmet Özel

    Bozcaada’nın Karşısında Kamp Yapmak

    10.07.2024 Çarşamba | 10:34Son Güncelleme:

    Hafif bir rüzgar, dalga sesleri, Bozcaada’ya karşı güneşi batırmak… Yüksek ücretler ödemeden bu keyfi yaşamak mümkün. Nerede dediğinizi duyar gibiyim. Çanakkale Geyikli’de…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düşük maliyetli tatil yapmak isteyenlerin tercihi son yıllarda karavan oldu. Karavanıyla hem gezeyim hem de tatilimi yapayım diyenler deniz kenarlarında yerini almaya başladı. Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde sahilde karavancılar için oldukça geniş bir alan mevcut.

    Konum olarak tarif etmek gerekirse Bozcaada feribot iskelesinin 500 metre ilerisinde sahil kısmında kalıyor. Tamamen düz bir alan ve karavanınızı rahatça park edebileceğiniz geniş ve rahat bir yer. Alanın çok kalabalık olduğunu söyleyemem. Ancak bu ıssız bir yer olduğu anlamına gelmesin. Yaklaşık 20’ye yakın karavan oluyor.

    Plajda karavancıların kullanabileceği duş, tuvalet ve giyinme kabini mevcut. Ancak bunların hijyenik olduğunu söylemem zor. Tuvaletin hemen arka kısmında karavanda kullandığınız portatif tuvaletin atığını da boşaltabileceğiniz bir yer bulunmakta. Bunun haricinde karavancılara sunulan ekstra bir imkan yok.
    Geçtiğimiz yıllarda karavanıyla gelenler burada ücretsiz olarak kamp yapabiliyormuş. Fakat bu yıl ücretli olmuş.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zabıta ekipleri her gün gelerek makbuz karşılığında karavan başına ücret almakta. Burada bir gece konaklamanın maliyeti ise bu sene için 100 lira. Bunun dışında herhangi bir ücret ödenmiyor.

    Bölgeye gelecek olursak feribot iskelesinin hemen arkasında iki büyük zincir market bulunuyor. Bunların yanı sıra kamp alanına daha yakın bir noktada yerel marketler de mevcut. Bölge hemen hemen her gün rüzgarlı. “Karavanımın tentesini açayım ve oturayım” diyorsanız bu biraz mümkün olmayabilir. Bazı geceler rüzgarın biraz daha sakin olduğunu söyleyebilirim.

    Geyikli’ye yakın gezilecek yerlerden bahsedecek olursam ilk sıraya Troya Antik Kenti ve Troya Müzesi’ni yazabilirim. Bu iki yerde de Müze Kart geçerli. Bunların dışında Kemerdere Su Kemeri, Alexandria Troas Ören Yeri ve Kalpli Göl gezilebilir. Kalpli Göl’ün en dikkat çekici özelliği her yıl eylül aylarında renginin pembeye dönüşmesiymiş.

    Bunların dışında Geyikli’nin merkezinin çok küçük olduğunu belirtebilirim. Burası ‘Eyvah Eyvah’ filmiyle ünlendiği için merkezde bulunan parka ‘Ata Demirer’ adı verilmiş. Parkın içinde bulunan çay bahçesinde çay içmek burada yapılabilecek en güzel aktivite olabilir.

    Küçük ama şirin bir yer olan Geyikli’yi ben beğendim. Umarım sizler de okurken keyif almışsınızdır.

    Herkese neşeli keyifli kamplar!