hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Susuz Yaz

    25.08.2024 Pazar | 09:53Son Güncelleme:

    Yaz kış yaşadığımız Ege’nin şirin köyü hoş şimdilerde artık mahalle diyorlar İasos’ta genelde 8 ay su sıkıntısı olmaz. Ama yaz ayları geldiğinde su ara ki bulasın. Başta yazlık siteler olmak üzere 50 kilometre uzaklıktaki Bodrum’a su sağlamak için bizim vanalar kapatılır ve yerlilere gıdım gıdım verilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ama bu yıl gerçekten büyük sorunlar yaşandı. Zaten bölgeye üç aydır yağmur yağmıyor. İlk yağmur 15 Eylül’den sonra bekleniyor. Milas’taki barajlarda su seviyesi limitlerin altına düştü. Güllük merkezli özel HZR Çevre ve Su Yatırımları firması sitelere gerektiği kadar su veremiyor. Böylece yazlıkçılar çok zor durumda kalıyorlar. Hemen hemen her gün site yöneticileri sakinleri uyararak su harcamalarının kısıtlanmasını istiyor. Bahçesi olanlar kötü durumda ve kuruma noktasına gelindi.

    HZR yöneticileri MUSKİ Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi’ni suçluyor. Olan da bizlere oluyor. Sitedeki yazlık evimizi bu su kesintileri nedeniyle bu sezon açamadık. Ama asıl sorun köydeki evimizde yaşandı. Su kıtlığında evimize komşumuzun arazisi üzerinden gelen boruyu domuzlar kırmış. Hemen MUSKİ’ye haber verdik. 24 saat boşu boşuna araziye akan suyun ne denli değerli olduğunu bildirdik.

    Her gün MUSKİ arıza servisini arayıp henüz tesisatçıların gelmediğini boşuna söyledik. Araya başka yetkilileri koyduk nafile. Kimse gelmedi ve bu su kıtlığında tam 8 gün boyunca o altın değerindeki su boşuna aktı durdu. Nihayet zar zor bir tesisatçı bularak boruyu biz tamir ettirdik. Hala MUSKİ’den gelen giden maalesef yok. Arıza ve şikayetler bölümünde ‘İsteğiniz kayıt altına alınmıştır’ yazıyor. Yazık, hem su yetmiyor deniliyor hem de su israf oluyor ama sorumluların umurunda bile değil. Fazla risk almadık ve adeta İstanbul’a kaçtık. ‘Susuz Yaz’ Ege’de çekilir gibi değildi.