hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Pınar Oral Pınar Oral

    Hatırlıyor Musunuz? Pandemide neler yaşadık neler!

    10.07.2024 Çarşamba | 15:09Son Güncelleme:

    Ah, 2020! Hepimizin hafızasına kazınmış, hayatımızda unutulmaz izler bırakan o yıl. Hep birlikte yaşadığımız pandemi dönemi, bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi değildi mi? Maske takmadan dışarı çıkmayı hayal bile edemediğimiz, el dezenfektanlarının en yakın dostumuz olduğu, Zoom toplantılarında geçirilen o günler... Şimdi geride kaldı ama hatırlıyor musunuz?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tuvalet Kağıdı Avcıları ve Makarna Stoklayanlar

    Pandeminin ilk günlerinde marketlerdeki tuvalet kağıdı raflarının hızla boşaldığını hatırlıyor musunuz? İnsanlar adeta kıyamet kopuyormuş gibi alışveriş yapıyordu. Makarna ve konserve yiyecekler bir anda en popüler ürünler haline gelmişti. "Makarna Kraliçesi" unvanı için yarışanlar bile vardı belki de. Evde makarna tarifleri deneyenlerin sayısı o kadar arttı ki, makarna ustaları bile kıskanmış olabilir

    Ekmek Yapma Çılgınlığı

    Pandemi döneminde ekmek yapma çılgınlığına kapılmayan var mı? Herkes birden bire fırıncı oluverdi. Sosyal medyada her gün yeni bir ekmek tarifi paylaşılıyordu. Sourdough, baget, ciabatta... Ne ararsanız vardı! Un ve maya bulmak bile zorlaşmıştı. Kim bilir, belki de pandemiden sonra birkaç gizli yetenekli fırıncı keşfedilmiş oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evde Spor ve Online Konserler

    Spor salonları kapalıyken, evde spor yapma furyası başladı. Pilates matları, direnç bantları ve dumbbell setleri bir anda en çok aranan ürünler haline geldi. Herkes bir fitness guru'su oldu adeta. Online konserler de cabası! Sevdiğimiz sanatçılar evlerinden bize konserler veriyordu. "Koltuktan kalkmadan konser izleme keyfi" diye bir şeyin var olabileceğini kim düşünebilirdi ki?

    Zoom Toplantıları ve Online Eğitim

    Ofisler kapandı, okullar online eğitime geçti. Zoom toplantıları hayatımızın bir parçası oldu. "Sesim geliyor mu?", "Kameram açık mı?" soruları, günlük rutinimizin bir parçası haline geldi. Bir yandan da evden çalışmanın ve okumanın rahatlığını keşfettik. Tabii pijama altıyla katıldığımız toplantılar ve dersler de cabası!

    Yeni Normal: Maske ve Mesafe

    Pandemiden önce maske takmayı sadece doktorlar ve hemşireler yapardı. Şimdi ise maske takmak, günlük hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Sosyal mesafe kuralı, tokalaşmaların ve sarılmaların yerini aldı. Yolda karşılaştığımız arkadaşlarımızla uzaktan selamlaşmak bile alışkanlık haline geldi.

    Aşılarla Gelen Umut

    Sonunda aşılar geldi! Aşı merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu, sosyal medyada aşı olanların paylaşımlarıyla doldu. Aşıların gelişiyle birlikte umutlarımız yeniden yeşerdi. Pandemiyi geride bırakmanın heyecanı hepimizi sardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugünlere Gülümseyerek Bakmak
    Şimdi geriye dönüp baktığımızda, tüm bu zorlukların üstesinden gelmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Pandemi dönemi bize dayanışmanın, sabrın ve umudun önemini öğretti. Belki de hayatımızın en ilginç dönemlerinden birini yaşadık. Şimdi, maskelerimizi çıkarmış, sevdiklerimizle sarılabiliyor ve özgürce dışarı çıkabiliyoruz. Pandemiyi geride bırakmış olmanın mutluluğuyla gülümsüyoruz.

    Hatırlıyor musunuz? Ne günlerdi ama!