hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Benan Topbaş Benan Topbaş

    Tütsülerin Dumanında Kaybolmak

    13.08.2024 Salı | 10:43Son Güncelleme:

    Bir gün oturuyorum, hayatın getirdiği o bitmeyen koşuşturmacadan bunalmış bir halde. Bir arkadaşım geldi, elinde bir kutu. Kutunun içinde tütsüler var. "Bu senin ruhuna iyi gelir," dedi. Gülümsedim, içimden "Ruhuma iyi gelecek bir duman mı? Daha neler!" diye geçirdim. Ama o gün tütsüleri yakarak başlattığım yolculuk, beni beklemediğim bir şekilde büyüledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Stres Avcılarıyla Tanışma

    İlk olarak lavanta kokulu bir tütsü yaktım. Tütsü dumanı yavaşça odada süzülmeye başladı. Sanki biri zihnime hafif bir dokunuş yaparak "Sakin ol, derin bir nefes al" diyordu. Gerçekten de işe yaradı! Stres seviyem azaldı, omuzlarım biraz daha rahatladı. İşte o an tütsülerin sadece bir dekor olmadığını anladım; onlar aslında küçük stres avcılarıymış!

    Meditasyon Dediğin Nedir ki?

    Tütsüleri keşfetmemle birlikte, meditasyon denemeleri de hayatıma girdi. "Meditasyon mu? O da neymiş?" diyeceğim yerde, kendimi tütsü dumanının arasında buldum. Sandal ağacı kokulu bir tütsü yaktım ve bir köşeye oturdum. Tütsüden çıkan duman öylesine huzurlu bir şekilde yükseliyordu ki, sanki "Dur biraz, hiçbir şeyi düşünme, sadece ol" diyordu. Gözlerimi kapattım, o dumanın rehberliğinde zihnimi serbest bıraktım. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evin Enerji Temizleyicisi

    Tütsülerin başka bir büyüsünü keşfetmek için çok beklememe gerek kalmadı. Bir gün, eve geldiğimde kendimi rahatsız hissettim. Sanki odada kötü bir enerji vardı. "Bu işte bir gariplik var," dedim ve hemen bir adaçayı tütsüsü yaktım. Evin her köşesine dumanı yavaşça yaydım. Tütsü dumanı sanki evdeki tüm negatif enerjiyi süpürüp götürdü. O günden sonra, ne zaman enerjimin düştüğünü hissetsem, tütsülere sarıldım. 

    Böceklerin Korkulu Rüyası

    Yazın o muhteşem akşamlarını düşünün; balkon keyfi, serin bir rüzgar… ve tabii ki davetsiz misafirler: Sinekler! Citronella kokulu tütsüleri keşfettiğimde ise bu dertten de kurtuldum. Bir tütsü dumanı kadar basit bir şeyin bile hayatı nasıl kolaylaştırdığını görmek çok eğlenceli!

    Tütsülerin Dumanında Bir Yolculuk

    Tütsülerle tanışmam, hayatıma beklemediğim bir dokunuş kattı. Onlar sadece güzel kokular yaymakla kalmıyor, aynı zamanda hayatıma biraz huzur, biraz eğlence katıyor. Stresi dumanla uzaklaştırmak, meditasyon yaparken zihnimin dalgalarını sakinleştirmek, evdeki enerjiyi temizlemek ve böceklerle mücadele etmek… Hepsi tütsülerin küçük ama güçlü etkileri. 

    Her ne olursa olsun, tütsüler benim için sıradan bir alışkanlıktan çok, hayatı biraz daha katlanılır kılan bir ritüel haline geldi.