Yaz tatili için bavulu hazırlamanın 10 püf noktası
Yaz tatiline giderken bir tatil bavulu listesi her zaman hayat kurtarır. Valiz hazırlamak genelde bir işkencedir. Yola çıkana kadar bavul hazırlamak külfet olarak görülür. Ancak valizi hazırlamadan yola çıkacağımıza bir türlü inanamayız. Kırışmadan valiz hazırlamak ise adeta bir sanattır.
Her evin bir bavul hazırlama uzmanı vardır. Yaz tatili valizi hazırlarken eğer yalnızsanız işler daha da karışır? Peki yaz tatili valizi hazırlarken içine ne koymalı? İşte yaz tatili bavulu hazırlamanın 10 püf noktası!
Kombinlerinizi önceden hazırlayın
Ne kadar süreyle tatilde olacağınız yanınıza almanız gereken eşyaların miktarını belirlemekte ana kıstas olmalı. Uzun süreli bir seyahat için daha çok ayakkabı ve giysiye ihtiyacınız olacağından eminiz. Kısa süreli seyahatler için de aynı doğrultuda yanınıza daha az miktarda giysi almanız gerekli. Tatilde olacağınız her bir güne özel sabah ve akşam giymek üzere iki farklı kombin yaparak bavula koyacağınız kıyafetlerinizi belirlemelisiniz.
Listenizi yapın
Valize koyacağınız kıyafet ile kişisel bakım eşyalarının listesini yapmak herhangi bir şeyi yanınıza almayı unutmanıza engel olacak bir adım. Yapacağınız liste sayesinde unutkanlığı önlemeye ek olarak gereksiz fazla eşyayı da tek tek görerek valizinize eklememiş olursunuz. Pek çoğumuz tatile çıkmadan önce gerekli gereksiz her şeyi yanımıza almak istiyoruz. Bu da seyahatte bir defa bile kullanmadığımız eşyaların hamallığını yapacağımız anlamına geliyor. Bunun önüne geçebilmek için valize koyulacaklar listesini yapmaya kişisel bakım eşyalarından hangilerini alacağınıza karar vererek başlayabilirsiniz. Valiz listenizde diş macunu, duş jeli, şampuan, tarak, diş fırçası, krem gibi kişisel bakım ürünleriniz mutlaka olmalı.
Sıralama önemli
Bavulun içindeki giysilerin buruşmaması için valizin en alt kısmına tarak, saç kurutma makinesi, terlik, ayakkabı, saç maşası, makyaj çantası veya kutu gibi sert yapılı eşyalar yerleştirilmeli.Bunların üzerine çorap, tayt, eşofman, iç çamaşırı, bikini veya mayo gibi kırışsa da önemsenmeyen giysiler koyulmalı.Bunun ardından etek, pantolon, şort gelmeli.
Son olarak da kırışma olasılığı daha yüksek olan elbise, gömlek ve tişörtler valizin en üstüne gelecek şekilde yerleştirilmeli.
Gömleklerde kat izi olmasın
Eğer yanınızda gömlek götürüyorsanız gömleklerinizin kollarını arkaya kıvırarak katlamalısınız. Gömleklerinizin yaka düğmelerini ve en son düğmelerini iliklemek de mantıklı olacaktır. Gömleğin kat yerine rulo halinde bir pelür kağıda yerleştirin; böylece kat izi olmayacaktır.
Ceket sorunsalıYanınıza ceket alıyorsanız ceketleri katlarken potlukları önlemek üzere rulo haline getirilmiş pelür kağıtlarını kolların ve omuzların içine yerleştirmeniz iyi sonuç verecektir.
Rulo yapmayı deneyin
Gömleklerin ve eteklerin katlanması diğer giysilere göre daha kırışık olmasına sebep oluyor. Her otelde ütü bulamayacağınız için valizin içerisinde kıyafetlerinizi kırışmadan saklamayı öğrenmelisiniz. Bunun için de katlayarak değil de rulo yaparak kıyafetlerinizi bavula muntazam bir şekilde yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.Kazak, hırka, tişört , etek, pantolon gibi her bir giysi rulo yapmaya müsait.Rulo yaptığınız kıyafetlerinizi yan yana bavula yerleştirerek hem daha az yer kaplamasını hem de kırışmamasını sağlayabilirsiniz.
Valiziniz güzel koksun
Bavulunuza parfüm koyamadığınız için giysilerinizin güzel kokmasından ödün vermenize gerek yok. Küçük kağıtlara parfüm sıkıp bunları giysilerinizin arasına yerleştirebilirsiniz. Bu sayede kıyafetleriniz mis gibi kokabilir.
Bavulda nasıl daha fazla yer kazanılır?
Çorapları ve iç çamaşırlarını yumak haline getirerek ayakkabıların içine yerleştirebilirsiniz.Bavulun içindeki küçük gözlü yerlere kişisel bakım ürünlerini ve takıları koyabilirsiniz.
Saç tokası, USB bellek, takı, krem, güneş gözlüğü, çorap, bikini, iç çamaşırı ve selfie çubuğu gibi küçük boyutlu şeyleri gruplara ayırarak kilitli poşet veya kese gibi şeylerin içerisine koyun. Daha sonra her birini boyutuna göre ayakkabıların, bavul içerisindeki küçük gözlerin ve varsa şapkanın içerisine yerleştirin.
-Büyük boy şampuan, saç kremi, güneş kremi, maske, diş macunu gibi ürünlerin bavulda lüzumsuz yere fazladan yer kaplayacağı malum. Seyahatiniz özellikle de kısa süreli ise söz konusu kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin küçük boylarından satın alıp bavula koymakta fayda var.
Gereksiz eşya almayın
Belki ihtiyaç olur diye düşünülen şeylerin neredeyse hepsi esasen seyahatte gereksiz kalıyor. Bu yüzden tereddüt ettiğiniz giysi ve eşyalarını yanınıza almamaya dikkat edin. Bazı parçaları gideceğiniz yerden de gerekirse temin edebileceğinizi aklınızın bir köşesinde bulundurarak daha hafif bir bavul hazırlayabilirsiniz. El çantanızı pas geçmeyinBöyle aksiliklere karşı uçakta yanınıza alacağınız el çantası hayat kurtarıcı olabilir. El çantasına reçeteli ilaçlarınızı, değerli takılarınızı, şarj aletinizi, kitabınızı ya da kameranızı koyabilirsiniz. Böylece bagajınızın kaybolmasına karşı değerli eşyalarınızı yanınıza alarak daha az maddi kayıpla durumu atlatabilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MASTERCHEF DANİLO ZANNA'NIN FAVORİSİ! Meşhur İtalyan lezzeti! Lazanya yaparken bu püf noktalarına dikkat!
BU DA LEVREKLİ ÇÖKERTME KEBABI! Muğla'nın çökertme kebabı Rize'ye gelince balıklı oldu
LEZZETİYLE SINIRLARI AŞTI! Sadece Güney Doğu'da değil İzmir'in o ilçesi de güne kebapla başlıyor! iŞTE KUYU KEBABI VE ÇORBASININ LEZZET SIRRI
HASTALIKLARA KARŞI ŞİFA DEPOSU; İLAÇ DEĞİL ÇEREZ! Doğuda kışın vazgeçilmez lezzeti! Hem çiğ hem pişmiş tüketiliyor
MasterChef Mehmet Yalçınkaya açıkladı! Hicaz pilavının lezzet sırrı çözüldü! Meğer püf noktası...