hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaşlanma karşıtı 5 mucizevi besin

    Yaşlanma karşıtı 5 mucizevi besin
    expand

    Cildinizin yaşlanmaması için pek çok cilt bakım önerisini uyguluyor olabilirsiniz. Ancak cildinizin her zaman genç kalması için sadece bakım yapmanız gerekmez. Cildinizi içten beslemeniz ve onarmanız gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cildinizin kırışmaması için yaşlanmaya adeta savaş açan besinleri tüketmeye başlayabilirsiniz. Yaşlanma karşıtı besinlerin tüketimine özen göstererek, yaşını pürüzsüz ve genç görünen cildinin ardında saklayabilirsiniz. İşte yaşlanma karşıtı 5 mucizevi besin... (Posta)

    Cildiniz her zaman yaşınızı ele verir. Bu sebeple cildinizin tazeliğini ve gençliğini korumanız gerekir. Sadece yaptığınız cilt bakımlarıyla cildinizin kırışmasını engelleyemezsiniz. Ancak tükettiğiniz yaşlanma karşıtı besinlerle cildinizi destekleyerek her zaman genç kalabilirsiniz.

    SU

    Su içmek cildin en temel ihtiyaçlarından biri. Cildin doğal nem dengesini korumanız için bol miktarda su içmeniz gerekir. Su hayat vermenin yanı sıra tüm canlılara gençlik de veriyor.

    Cildin onarılmasını sağlayan su, cildi nemlendiriyor. Her zaman cildin pürüzsüz ve aydınlık görünmesine destek oluyor. Ayrıca su cildi her zaman nemli tuttuğu için yaşlanma belirtilerini de ortadan kaldırıyor. Günde en az 2 litre su tüketerek cildinizi koruyabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ZEYTİNYAĞI

    Zeytinyağının hem tüketildiğinde hem de cilde direkt uygulandığında sayısız faydası var. Zeytinyağının içerisinde faydalı yağ asitleri bulunuyor

    Zeytinyağı cildi nemlendiriyor ve yatıştırıyor. Ciltteki kusurları gideriyor. Zeytinyağı cildi canlandırıyor ve gençleştiriyor. Kırışık görünümünü en aza indiriyor. Ayrıca içerisinde bulunan E ve C vitaminleri ile polifenoller sayesinde de ince çizgi ve kırışıklıkların önüne geçiyor.

    AVOKADO

    Avokado kuru ciltlerin adeta en büyük yardımcısı... E vitamini ve potasyum bakımından çok zengin olan avokado adeta gençleşmenin ve her zaman genç kalmanın sırlarından biri.

    İçerdiği antioksidanlarla anti-aging kavramının adeta doğadaki karşılığını oluşturuyor. Avokado tüketildiğinde cildi adeta neme doyuruyor. Cilt bariyerini dış etkenlere karşı daha güçlü hale getiriyor. Oleik asit içeriğiyle de tıpkı zeytinyağı gibi cilde nem ve elastikiyet kazandırıyor.

    NAR

    Nar içerisinde bol miktarda C vitamini barındırır. Bu özelliği sayesinde nar, güneşin olumsuz etkilerini azaltarak ince çizgi ve kırışıklıkları önlüyor.

    Nar özellikle cilt lekeleri üzerinde çok etkili olabiliyor. Koyu lekelerin görünümünü en aza indiriyor. Meyve asitleriyle cildi pürüzsüzleştiren bu meyve, aynı zamanda ciltteki kolajeni de koruyor. Böylece erken yaşlanma ile savaşarak cildin her zaman genç kalmasına destek oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ISPANAK

    Ispanak A, C, E ve K vitaminleri yönünden çok zengindir. Ispanak içindeki bol vitamin sayesinde cildi besler.

    Cildi güneşin hasarlarından koruyan ve cilde elastikiyet kazandıran lutein içeriği ıspanağın yaşlanma karşıtı besinler arasında yer almasını sağlar. Bu sebze, özellikle de doğranmadan çiğ olarak tüketildiğinde adeta gençlik iksiri oluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow