hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yasin-i Şerif Duası nedir? Yasin-i Şerif Bağışlama Duası ve Anlamı

    Yasin-i Şerif Duası nedir Yasin-i Şerif Bağışlama Duası ve Anlamı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yasin-i Şerif bağışlamak isteyen kişiler genellikler cuma günleri, arife günleri, kandil günleri ve vefat dönemlerinde bu duayı bağışlıyorlar. Peki, Yasin-i Şerif Duası nedir, nasıl okunur? İşte Yasin-i Şerif Bağışlama Duası ve bu duanın anlamı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin-i Şerif, Kur'an-ı Kerim'in 36. suresi olan Yasin suresidir ve Müslümanlar arasında büyük bir öneme sahiptir. Yasin suresi, çoğunlukla ölülerin ruhuna hediye edilmek üzere okunur, zorlukların aşılması için ya da dua niyetiyle okunur. Özellikle sabah namazlarından sonra ve Cuma günleri okunması tavsiye edilir.

    Yasin suresini okumak ve anlamını düşünmek, Müslümanlar arasında yaygın bir ibadettir ve Allah'tan yardım dilemenin bir yoludur.

    Yasin-i Şerif Duası 

    Bismillahirrahmanirrahim
    Yâ-Sîn
    Velkur'ânilhakîm
    İnneke leminel murselîn
    Alâ sırâtin müstekîm
    Tenzîlel azîzirrahîm
    Litunzire kavmemmâ ünzire âbâuhum fehum gâfilûn
    Lekad hakka’l kavlu alâ ekserihim fehüm lâ yü’minûn
    İnnâ cealnâ fî a’nâkıhim ağlâlen fehiye ile’l ezkâni fehüm mukmehûn
    Ve cealnâ min beyni eydîhim sedden ve min halfihim sedden feağşeynâhum fehüm lâ yubsırûn
    Vesâvâun aleyhim e’enzertehüm em lem tünzirhüm lâ yü’minûn
    İnnemâ tünziru menittebea’zzikre vehâşiyerrahmâne bilğayb febeşşirhu bi mağfiretin ve ecrin kerîm
    İnnâ nahnü nuhyîlmevtâ ve nektübü mâ kaddemû ve âsârehüm ve külle şey’in ahsaynâhu fî imâmim mübîn

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    (Yasin Suresi'nin başındaki ayetlerdir. Yasin Suresi tam olarak 83 ayetten oluşur ve dua olarak tüm sureyi okumak yaygındır.)

    Yasin-i Şerif Bağışlama Duası

    Yasin suresinin okunup bitirilmesinden sonra şu dua okunmaktadır: "Allahümme Rabbena ya Rabbena tegabbel minna duaena vekti hacetena bi hurmeti sureti yasin ve ecirna minennari ve min azabil kabri ve min şerri sualin bi fadli sureti yasin. Ya Rabbel alemiyne vessalm alel mürseliyne Velhamdülillahi rabbil alemiyn. (el fatiha)" Bu duanın okunması ile birlikte sevabı bağışlanabilmektedir. Bu duaya aynı zamanda öbür okumalarda da yaparak mevcut sevapları bağışlamak mümkün olmaktadır.

    Yasin Bağışlama Duasının Türkçe Anlamı Nedir?

    Yasin bağışlama duası esasen Arapça okunuşu ile birlikte okunduktan sonra Türkçe olan duaya devam edilerek bağışlanmış kişilerin adlarını da duanın sonunda belirtmek tamamen mümkün olmaktadır. Yasin suresinin bağışlanma duasının manası şu şekilde olmaktadır: "Ey Allah'ım okumuş olduğumuz Yasin suresi hürmetine dualarımızı kabul et. İhtiyaçlarımızı bizlere ver. Ey alemlerin Rabbi! Yasin suresi hürmetine bizi cehennem ateşinden kabir azabının ve sualinin şerrinden koru. Ve peygamberlere selam olsun. Hamd alemlerin Rabbi olan Allaha mahsustur." Daha sonra ise arzu edildiği gibi eklentinin de yapılması ile dualar uzatılabilmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow