Trafik Polisi Nasıl Olunur? Trafik Polisi Olmak İçin Gerekenler Nelerdir? Trafik Polisi Olma Şartları Nelerdir?
Trafik polisi bir memur olarak emniyet teşkilatı bünyesinde bir polistir. Yani trafik polisi olabilmek için öncelikle polislik eğitimi almak gerekir. Daha sonra eğitim ve kura sonucuna bağlı şekilde, sınıfı trafik polisi olan kişiler ülkenin farklı yerlerinde görevini yerine getirir. Bu bağlamda PMYO, PAYEM ve POMEM üzerinden mezun olmak gerekir. İşte trafik polisi olmak için gerekenler ve trafik polisi olma şartları...
Bu eğitimi alabilmek için ise lisans ya da ön lisans ile lise mezunu kapsamında sınava girmek gerekmektedir. Bu sınav KPSS puan türüne bağlı olarak değişkenlik gösterir. Daha sonra gerekli yazılı ve sözlü ile fiziki koşullar üzerinden aşamalar doğrultusunda asil kategoriye girmek gerekmektedir.
Trafik Polisi Nasıl Olunur?
Trafik polisi olmak amaçlı öncelikle lise, ön lisans ya da lisans kapsamında mezun olmak gerekmektedir. Daha sonraki kişi eğitimine bağlı olarak KPSS sınavına girer. Bu bağlamda puan türü üzerinden ilgili en düşük puana ulaşmak gerekmektedir. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kanun kapsamında gerekli kriterlerin taşınması önemlidir.
Bu kapsamda ilgili belgeler doğrultusunda başvuru yapılır. Yazılı ve sözlü mülakat üzerinden fiziki birtakım sınavlara girilir. Son olarak psikolojik sınava giriş ile birlikte başarılı olan kişiler asil kategoriye girer. Bundan sonra alınacak olan polislik eğitimi ile birlikte kişinin ataması gerçekleşir. Bu atama bireyin polislik sınıfına bağlı olarak trafik polisi şeklinde öne çıkabilir.
Trafik Polisi Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?
Emniyet teşkilatı bünyesinde polisler ihtiyacı bağlı olarak trafik polisi görevini gerçekleştirir. Bu kapsamda her trafik polisi aynı zamanda genel bir polis olarak öne çıkmaktadır. O yüzden öncelikle polis olabilmek amaçlı gerekli aşamaları tamamlamak önemlidir.
Bu kapsamda kişi en az lise mezunu olmak suretiyle KPSS sınavı üzerinden puanını elde eder. Gerekli evraklar ve T.C. kanunları kapsamında koşul ve şartlar yerine getirilir. Bundan sonra ise kişi yazılı ve sözlü ile fiziki sınavlar üzerinden Polis Meslek Yüksekokulu ya da akademiye giriş yapar. Buradan mezun olunması ile birlikte kişi polisle unvanı kapsamında trafik polisi olarak atanabilir.
Trafik Polisi Olma Şartları Nelerdir?
Hem eğitim hem de fiziksel kapsamda birçok farklı Kriter doğrultusunda trafik polisi olma şartları öne çıkar. Bu şartların eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş olunması gerekir.
- 18 yaşını tamamlamış olmak.
- 30 yaşından gün almamış olmak.
- Kadınlarda boy en az 162 cm ve erkeklerde en az 167 cm olması.
- Boy ve kilo oranın ideal şekilde sağlanması.
- Silah taşımaya hukuki yönden engel teşkil edilmemesi.
- Sağlık şartları yönetmeliğinde belirtilmiş olan koşullara uygun olunması.
- Kendisinin ya da eşinin kasten bir yıldan fazla hüküm giymemiş olması.
- Kamu haklarında mahrum kalınmamış olması.
- Herhangi bir siyasi parti ya da yan kuruluşa bağlı olunmaması.
Bu gibi birçok farklı koşul ve şart doğrultusunda, kişi polis ve trafik polisi olmak için başvuru yapabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MasterChef Tahsin pastane poğaçasının püf noktasını verdi! DIŞI ÇITIR ÇITIR, İÇİ YUMUŞACIK!
Niğde'de sirrokümülüs bulutları güzel görüntüler oluşturdu
Sosyal Medya Kıskançlığı İlişkileri Bitiriyor
RECEP AYININ 13. 14. 15. GÜNÜ ORUÇ TUTMANIN SEVABI: Eyyam-ı biyd (Recep ayının 13, 14 ve 15. günü) ne zaman?
Dünya Bu Mucize Bitkiyi Türkiye’den Alıyor! 77 Türü Var! Hem Şifa Hem Lezzet.... Sağlığa Faydaları Say Say Bitmiyor; Covid-19, Kanser...