hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tek tırnaklı eti nedir, ne demek? Tek tırnaklı hayvanlar!

    Tek tırnaklı eti nedir, ne demek Tek tırnaklı hayvanlar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye genelinde gıda güvenliğinin sağlanması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taklit ve tağşiş yapan mekanların isimleri paylaşıldı. Paylaşılan listede birçok kasap ve restoran işletmesinde tek tırnaklı eti tespit edildi. Bu gelişme sonrasında Tek tırnaklı eti nedir, ne demek? sorgulamaları hız kazandı. İşte tek tırnaklı hayvanlar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım ve Orman Bakanlığı bundan sonra gıdada hile yapan işletmelerin isimlerini anlık olarak açıklayacağını duyurdu. Buna göre bakanlığın 02.10.2024’te duyurduğu ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ listesine göre ‘Et ve Et Ürünleri’ grubunda ‘Tek Tırnaklı Eti Tespiti’ sebebiyle uygunsuz bulunan firmalar ve ürünleri tespit edildi. Tek tırnaklı hayvanların etinin tüketilmesi İslam dinine göre uygun olarak görülmemektedir. Tek tırnaklı hayvanlar sindirim sistemi farklı özelliklere sahip olan ve geviş getirmeyen hayvanlar olmaktadırlar. Bu hayvanlar yedikleri bitkileri midelerinde değil bağırsaklarında sindirmektedirler. Bu durum onları çift tırnaklı hayvanlardan ayırt etmektedir.

    TEK TIRNAKLI ETİ NEDİR?

    At, eşek, domuz ve zebra başta olmak üzere bu hayvanların melezleri olan katır, bardo ve zebroit gibi hayvanların tırnak yapısı bütün bir parçadan oluşmaktadır. Bu tırnak yapısı, tek tırnaklı olarak adlandırılmaktadır. Domuz eti İslami kurallara uygun olmaması nedeniyle et ürünlerinde kullanılması kabul edilemez.

    Tek tırnaklı hayvanlar şunlar:

    -At

    -Eşek

    -Katır

    -Domuz

    -Zebra

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow