hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika instagram haberleri... Açıldı mı? Açıklama geldi! İnsta ne zaman açılacak, hangi gün saat kaçta düzelir? İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar?

    Son dakika instagram haberleri...  Açıldı mı Açıklama geldi İnsta ne zaman açılacak, hangi gün saat kaçta düzelir İnstagram erişim engeli ne zaman kalkar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İnstagram son durum! Son dakika haberine göre instagram'ın açılıp açılmadığıyla ilgili güncel durumlar sorgulanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan 'instagram'' açıklaması geldi. Peki ama instagram açıldı mı, ne zaman açılır? İnstagram'ın açılmasıyla ilgili açıklamalar takip ediliyor. Milyonlarca kişi instagram son durum, son gelişme nedir? sorgulatmasını yapıyor. Peki ama İnstagram açılıyor mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnstagram son gelişme! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeye dair açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz takip ediyoruz aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz" dedi.

    İnstagram açıldı mı?

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafında Instagram'a erişim engeli getirildi. 48 saati aşkın süredir Instagram'a giriş sağlanamıyor.

     
     Uraloğlu, görüşmelerin sürdüğünü ve eksikler giderilince engelin kaldırılacağını sözlerine eklemişti.

    Süreçte yeni gelişme yaşandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkilileri görüştü.

     

    Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmelere ilişkin, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz takip ediyoruz aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz" dedi.

     Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, erişim engeli hakkında açıklama yaptı.Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun hangi gerekçelerle erişim engeli kararı aldığını, ilgili sosyal medya kuruluşuna ilettiğini söyleyen Bakan Tunç, "Sosyal medya şirketi eğer BTK’nın kapatmaya gerekçe gösterdiği yayınları erişimden çıkarırsa sorun ortadan kalkar." dedi. Tunç, "Türkiye’de yayın yapan sosyal medya kuruluşları ülkemizin kanunlarına uyacak. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow



    İnstagram son haber

    Son dakika haberine göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Instagram'ın ne zaman açılacağı ile ilgili gelen soruya "Tamamen bize geri dönüşlerini bekliyoruz. ‘Evet bunlarda sıkıntı yok dediklerinde’ açılmış olacak." şeklinde yanıt verdi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, CNN Türk'teki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
    Bu mesele uzun süredir Türkiye'de tartışılıyor. Instagram sosyal medya tartışmasından uzak değil. Mesele daha geniş. Mecraların kısıtlanması arzu ettiğimiz şeyler değil. İfade özgürlüğü gibi kavramlar üzerinden konuşuluyor ama meselenin yanlış yerinden tutuluyor. Herhangi bir mecraların çoğu ABD merkezli. Türkiye'den çeşitli kazançlar elde ediyorlar.

    TÜRKİYE'NİN KURALLARINA UYMALARI GEREK

    Bu şirketlerin hukukuna saygılı iş yapmaları gerekiyor. İnternet söz konusu olunca iş iletişim özgürlüklerinden konuşulurken hukukun uyup uyulmadığı bir kenarda tutuluyor. Türkiye'nin herhangi bir mecra ile alıp veremediği olamaz. Şirketlerin de Türkiye'nin kurallarına uyması gerekir.

    BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer sektörlerdeki şirketlerde olduğu gibi sosyal medya mecraların da aynı titizliği bekliyoruz. Nasıl ABD'nin İngiltere'nin kurallarına uymak zorundalarsa burası bir muz cumhuriyeti değil Türkiye kurallarına da uymak zorundalar. Bu bir ülkenin temel prensibidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow