Slime Nedir, Nasıl Yapılır? Slime Yapma Malzemeleri Nelerdir?
Geçmişten günümüze çocuklar için birbirinden farklı oyuncak çeşitleri ortaya çıkıyor. Özellikle de günümüzde çocuklar için birbirinden farklı oyuncak çeşitleri ortaya çıkıyor. Bu oyuncakların çeşitleri de farklılık gösteriyor. Çocuklar için slime da yapılabiliyor. Bu nedenle slime çeşitleri de çocukların oynaması için üretiliyor. Polimer malzemeden yapılan slime çeşitleri de oyun hamurlarına benziyor. Bu slime çeşitleri ile oyunlar oynanabiliyor.
Slime Nedir, Nasıl Yapılır?
Slime akışkan ve ele yapışmayan bir oyun hamuru olarak bilinmektedir. Polimer malzemelerden üretilen slime farklı renklerde oluyor. İsteğe göre slime renkleri de belirleniyor. 1976 yılında Amerika'da ortaya çıkan slime 2000'li yıllarda ise Türkiye'de popüler olmaya başladı. Ele yapışan ve çok akışkan bir yapısı olan bu yeni nesil oyun hamurları evde de kolay bir şekilde hazırlanabiliyor.
Oldukça eğlenceli olan bu slime çeşitleri ile birlikte çocuklar da çok eğlenebiliyor. Slime yapmak için öncelikle tüm malzemelerin hazırlanması gerekir. Slime yaparken öncelikle ılık su içerisine boraks ve gıda boyası katılır. Bu malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra başka bir kaba su bazlı tutkal alınır. Tutkalın içeriisne ise su konulur. Bu iki karışım da yavaş yavaş karıştırılır. Slime kıvam alında içerisine istenilen renkte sim de eklenir. İyice karıştırılan slime istenilen zaman rahat bir şekilde kullanılabilir.
Slime Yapma Malzemeleri Nelerdir?
Çocukların severek oynadıkları slime çeşitlerini hazırlamak için bazı malzemeler gerekebilir. Slime hazırlamak için bazı malzemeler gerekiyor. Özellikle slime için bir miktar boraks gerekir. Ayrıca gıda boyası ve su bazlı tutkal da kullanılır. Slime hazırlanırken mutlaka ılık su kullanılmalıdır. Ilık su ile slime da daha kolay yapılabilir.
Slime çeşitlerinin doğru kıvamda olması için malzemelerin de doğru bir şekilde hazırlanması gerekir. Slime çeşitlerinin doğru bir şekilde hazırlanması için istenilen şekilde sim de eklenir. Slime hamuru çok koyu olur ise içerisine mutlaka ılık su eklenmelidir. Ilık su ile slime kıvamı da istenilen şekle gelebilir.
Slime İle İlgili Merak Edilenler
1920'li yıllarda üzerinde araştırmalar yapılan slime 1976 yılında Amerikalı bir oyuncak üreticisi tarafından piyasaya sürüldü. Çocuklar arasında oldukça popüler olan bu slime çeşitleri 2000'li yılların başında da Türkiye'ye geldi. Türkiye genelinde çocuklar arasında oldukça popüler olan slime istenilen renklerde yapılabilir. Birbirinden farklı renklerde hazırlanan bu slime çeşitleri evde kolay bir şekilde hazırlanır.
Boraks tozu, ılık su, tutkal, gıda boyası ve sim ile birlikte hazırlanan slime çeşitleri yapılırken dikkat edilmesi gereken mutlaka bu malzemelerin doğru bir sıra ile karıştırılmasıdır. Doğru sıra ile karıştırılan slime hazırlanırken de bu aşamalara dikkat etmek gerekir. Boraks ile yapılan slime çeşitlerinin yanı sıra borakssız sağlıklı slime çeşitleri de yapılabiliyor. Boraks kullanılmadan hazırlanan slime da en az diğeri kadar güzel oluyor.
Slime Çeşitleri İle İlgili Bilinmesi Gerekenler
Boraks ile yapılan slime çeşitlerinin yanı sıra boraks kullanılmadan hazırlanan slime çeşitleri de bulunmaktadır. Boraks kullanılmadan sağlıklı slime yapılabilir. Bunun için de oda sıcaklığında yoğurdun içerisine mısır nişastası ve gıda boyası eklenir. Bu hazırlanan slime de oldukça güzel olacaktır. Ayrıca traş köpüğü ile basit bir şekilde slime yapılabilir. Slime çeşitleri arasında en sevileni de traş köpüklü olan slime çeşididir.
Traş köpüğü ile slime oldukça yumuşak bir kıvama sahiptir. Bu slime hazırlanırken sıcak su, tutkal, traş köpüğü, sıvı sabun, mısır nişastası, boraks, sim ve krem kullanılır. Bu şekilde hazırlanan slime de hem kolay hazırlanır hem de çok sağlıklı olur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Günaydın mesajları ve sözleri 2024: Sevgiliye, arkadaşa, dosta romantik, güzel, duygusal günaydın mesajları...
DUBAİ ÇİKOLATASI ÇILGINLIĞI SÜRERKEN KARA LİSTEYE GİRDİ! Ağız ve dil yaralarına yol açıyor: Ünlü çikolata markası panikletti!
MasterChef, 'Aşıklar Diyarı, İlkler Şehri' Uşak'ta! İşte Kış Aylarının Şifa Kaynağı Tarhana Çorbası Tarifi ve Püf Noktaları...
KURBAN BAYRAMI TARİHİ 2025! Bu yıl Kurban Bayramı ne zaman?
BU ÜRÜNLERİ ÇAMAŞIR MAKİNESİNE KOYMAYIN! Ya zarar veriyor ya da çöpü boyluyor