Sitrin Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir?
Kuvars ailesinin bir üyesi olan sitrin taşı, doğada en nadir bulunan taşlar arasında yer alır. Aynı zamanda özellikleri bakımından çok güçlü bir madendir. Dünyadaki en değerli taşlar arasında sitrin taşı geliyor. Bu taşın anlamı ile birlikte sunduğu faydalar ve özellikler de bu taşın çok daha değerli bir hale gelmesini sağlıyor.
Sitrin Taşı Nedir?
Sittin taşı, doğada çok nadir bulunan ve özellikleri bakımından güçlü bir taştır. Sitrin taşı, dünyadaki en değerli taşlar arasında yer alır. Bu taşın, sertlik derecesi ise, 7 olarak bilinir. Sitrin taşı, özellikle de insanlar üzerindeki olumlu etkisi ile bilinen bir taştır. Rengini demir mineralleri, hematit ve limonitten alır. Genellikle içinde donmuş su damlacıkları yer alır. Bu yüzden kırıldığı zaman tekrar suya dönüşür. Genellikle pek çok farklı amaç için kullanılır. Sitrinin, bilim insanlarının gerçekleştirdiği incelemeler sonucunda, insanların üzerinde çok güçlü bir etkisi olduğu tespit edildi.
Sitrin Taşı Ne İşe Yarar?
Sitrin taşı, demir mineralleri, dioksin bileşimleri ve hematit ile limonit ile oluşur. Milyonlarca yıl içinde dünya ile birlikte oluşumunu tamamlamış olan değerli ve nadir taşlar arasında yer alır. Özellikle de hidrotermal alanların bulunduğu bölgelerde, kaya boşlukları ile birlikte pegmatitlerde oluşan bir taştır. Günümüzde hala dünyanın pek çok farklı yerinde çıkarılan ya da çıkarılmaya çalışılan en özel taşlar ve ender taşlar içinde yer alır.
Sitrin taşının pek çok faydası vardır. Faydaları ile ön plana çıkan en önemli ve en değerli taşlar içinde yer alıyor. Sitrin taşının başlıca faydaları ise şunlardır;
- Eski dönemlerde yağmur yağması için sitrin taşı, kuvars taşı ile birlikte kullanılırdı.
- Kişiyi yaşadığı bazı bağımlılıklardan kurtarır.
- Hem beyin fonksiyonlarına karşı uyarıcıdır hem de duygusal ve dengeleyici bir özelliğine sahiptir.
- Kıskançlığı gidermeye yardımcı olur.
- Kişinin üzerindeki negatif enerjiyi emerek onu pozitif hale getirir.
- Sinir ve kanı canlandırır. Aynı zamanda, iç salgı bezleri ile birlikte özellikle tiroid bezlerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.
- Selülit giderici bir özelliğe sahiptir.
- Zihinsel konsantrasyon ile birlikte vücuda enerji verir.
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir?
Sitrin taşının ismi Yunancadaki, ‘citron’ kelimesinden gelir. Bu kelimenin anlamı ise, Türkçede limon olarak ön plana çıkıyor. Sarı ile birlikte açık kahverengiye kadar devam eden farklı renk özelliği ve pek çok çeşidi vardır. Aynı zamanda saydam ve yarı sayıdan bir özelliğe sahiptir. Bu özellikler nedeni ile pek çok alanda kullanılır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
‘Arabada bebek var’ yazısının gerçek anlamını biliyor musunuz? Arkadan gelen sürücüyle hiç bir ilgisi yok!
Araçta Telefona Bakarken Mideniz Mi Bulanıyor? Yeni Güncellemeyle Bu Sorun Tarih Oldu!
Ordu'nun eşsiz lezzeti tescillendi! Ordu Fındık Tirmidi Kavurması nasıl hazırlanıyor? İŞTE TAM TARİF
10 SORU 10 YANIT | ÇAY NE ZAMAN İÇİLMELİ, NASIL DEMLENMELİ? Tiryakiler buraya! Besin değerinden iyi geldiği hastalıklara... İŞTE ÇAY DOSYASI
Rizeli çay demleme ustaları, Japonlara Türk çayı demlemenin püf noktalarını öğretti