hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silinen Whatsapp mesajları geri getirme (geri yükleme) android ve iPhone

    Silinen Whatsapp mesajları geri getirme (geri yükleme) android ve iPhone
    expand

    Android ve Iphone Whatsapp mesajları geri yükleme işlemleri eski mesajlarını görüntülemek isteyen birçok kullanıcı tarafından merak ediliyor. Peki, dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan Whatsapp’ta silinen mesajları geri getirme nasıl yapılır? İşte aşama aşama detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Popüler mesajlaşma uygulamaları içerisinde yer alan Whatsapp’ta dönem dönem silinmiş olan eski mesajlarına ihtiyaç duyan kullanıcılar bu mesajları geri getirmenin yollarını araştırmayı sürdürüyor. Peki, uygulamada böyle bir seçenek mümkün mü, eski Whatsapp mesajları geri getirilebilir mi?

    SİLİNEN WHATSAPP MESAJLARI GERİ GETİRME: ANDROİD VE İPHONE

    Android telefonlarda eğer uygulama üzerinden yedeklemeyi kapatmadıysanız Whatsapp belirli aralıklarla mesajlarınızı yedekler. Yedekleme açık olduğu takdirde yapmanız gereken tek şey Whatsapp’ı silmek ve yeniden yüklemek olacak. Yeniden yükleme yaptığınızda Whatsapp size “yedeklenen mesajları geri yükle” seçeneği sunacak. Bu seçeneğe “tamam” dediğiniz takdirde mesajlarınız geri yüklenmiş olacak. Ancak yedekleme işleminin açık olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.

    İphone’larda yedekleme yapmak için iCloud hesabınızı eşleştirmeniz gerekiyor. iCloud yedeklemesi ise şu şekilde yapılıyor;

    iCloud yedeklemesi oluşturamıyorsanız:

    • iCloud’a erişmek için kullandığınız Apple ID’nizle oturum açtığınıza emin olun.
    • iCloud Drive’ın açık olduğuna emin olun. iPhone’da Ayarlar’a gidin > adınıza > iCloud’a dokunun > iCloud Drive’ın açık olduğunu doğrulayın.
    • iCloud Drive’ı kapatıp tekrar açın. iPhone’da Ayarlar’a gidin > adınıza > iCloud’a dokunun > iCloud Drive’ı kapatıp tekrar açın.
    • Apple ID’nizi kullanan herhangi bir cihazda iCloud Drive’ı açtıysanız yedekleme oluşturmak için işletim sisteminizi iOS 10 veya daha yeni bir iOS sürümüne güncellemeniz gerekir.
    • iCloud hesabınızda yedekleme oluşturmaya yetecek kadar boş alan olduğunu doğrulayın. iCloud hesabınızda, yedeklemenizin gerçek boyutunun en az 2,05 katı kadar boş alan bulunmalıdır.
    • Hücresel veri ağı üzerinden yedekleme yapmaya çalışıyorsanız iCloud için hücresel veri kullanımını etkinleştirin.
    • WhatsApp > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği > Şimdi Yedekle’ye giderek manuel yedekleme yapın.
    • Manuel yedeklemeyi farklı bir ağ kullanarak yapmayı deneyin. En sık kullandığınız ağı tercih etmeniz iyi olacaktır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow