Miting alanlarında şarkı söyleyen ilk şarkıcıydı. Son dileği bile gerçek olmadı
Şenay Yüzbaşıoğlu... Genç, güzel bir kadın. Müthiş bir sese sahip. Böyle anlatınca tanımamış olabilirsiniz ama ''Ayşe''cik filmlerinde hep dinlediğimiz ''Hayat Bayram Olsa'' ve ''Sev Kardeşim'' deyince anlarsınız. O şarkıların söz yazarı ve seslendiricisi, Şenay.
Haberin Devamı
/

Şenay, 1951 yılında doğdu. Çocukluğu şarkılar söyleyerek geçti ve 18 yaşında Erkan Özarman ile beraber profesyonel müziğe adım attı. Ankara'da ''Anahtarlı Bulvar'' isimli bir gece kulübünde şarkı söylemeye başladı.
/

Aynı yıl, Şerif Yüzbaşıoğlu, Salim Ağırbaş, Atilla Özdemiroğlu, Selçuk Başar, Uğur Başar, Garo Mafyan, Asım Erken'den kurulu orkestranın İlhan Kayral'la birlikte iki solistinden biri oldu.
Haberin Devamı
/

Şenay sadece müzikle buluşmamıştı gerçek aşkı da bulmuştu. 1971 yılında orkestra şefi Şerif Yüzbaşıoğlu ile evlendi.
/

Aynı yıl, müziklerini pek beğenmese de aranjmanlarına sözler yazarak ''Benim Olursan/ Sev Kardeşim'' plağını doldurdu. (O yıllarda batı müziğine Türkçe sözler yazmak çok meşhurdu.) Plağın B yüzündeki ''Sev Kardeşim'' yılın şarkısı seçildi ve Şenay'a yılın şarkıcısı ödülünü getirdi. Bir sonraki yıl aynı ödülleri ''Hayat Bayram Olsa'' şarkısı ile aldı. Şenay artık Türk popunun en ünlü kadın yıldızları arasına girmişti. Yaptığı 45'likler hit oluyordu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Dönemin şarkıcılarından farklıydı. Yazdığı şarkıların sözleri hümanistti ve fiziksel görünümü dönemin alaturka, yırtmaçlı, ağır makyajlı popçular gibi değildi. Üstelik elinden geldiğince magazinden de uzak duruyordu.
/

Bununla kalmadı... Şenay, miting alanlarına giden ve bu alanlarda şarkı söyleyen ilk şarkıcı oldu. Bülent Ecevit'in Karaoğlan olduğu zamanlarda Ecevit'ten önce sahne alıp Sev Kardeşim ve Hayat Bayram Olsa'yı söyledi. Şenay'ın şarkı sözleri ''solcu'' bulunduğu için TRT tarafından yasaklandı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Şenay, 1980 yılına kadar birçok festivale katıldı, Türkçe ve İngilizce şarkılar söyledi. 7 ödülle uluslararası festivallerde en çok ödül alan pop müzik şarkıcılarından biri oldu. 1975'de ilk Eurovision şarkı yarışması elemelerine katıldı ve sözlerini kendi yazdığı "Umut" adlı şarkıyla finale kalmayı başardı ama eşi Şerif Yüzbaşıoğlu jüride olduğu için, dedikodulara yol açmamak için yarışmadan çekildi.
/

Müzikal anlamda Türk popunun en sağlam albümlerinden biri olan ''Honki Ponki''yi yayınlar. Bu plağın dünya hakları Hollandalı CNR firması tarafından alındı. Ama Şerif Yüzbaşıoğlu kalp krizi geçirdi, hastaneye kaldırıldı. Şenay, o iyileşene kadar her şeye ara vereceğini açıkladı. Ama Şerif Yüzbaşıoğlu 1981 yılında hayatını kaybetti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Hayatını kaybetti Şerif Yüzbaşıoğlu olmadı, Şenay da biricik eşinin ölümünden sonra tüm hayatını dondurdu. Çünkü onların evliliği sıradan bir evlilik değildi. Şenay, tüm hayatını eşine adamıştı. Şerif Yüzbaşıoğlu da minicik dokunuşlarla Şenay'ın şarkılarını bambaşka hale getiriyordu. Onlar yaşama karşı beraber direniyorlardı. Şenay, Şerif'in ölümünden sonra sadece kocasını değil, hocasını, arkadaşını, sevgilisini ve ailesini de kaybetmişti. Artık dostlarıyla beraber de olmak istemiyordu çünkü onları beraber ağırlayacağı eşi yanında değildi.
Sonun başlangıcı başlamıştı...
/

Şenay eşinin ölümünden sonra tamamen eve kapandı. Şarkıları yurt dışında listelerin en başına yerleşse de Şenay edilen hiçbir teklifi kabul etmedi. Kendini eve kapattı ve hastalık hastasına dönüştü. Öyle ki ağlamaktan uzağı bile görmemeye başladı. Bir zamanların en şık, en sofistike, şarkılarıyla döneme damgasını vuran pop müziğin en önemli isimlerinden Şenay, kocasının ardından bir daha hayata tutunmadı, ayağa kalmadı neredeyse kimseyle konuşmadı...
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

2013 yılında, 62 yaşındayken hayatını kaybettiğinde belki kocasına kavuşacağı için çok mutluydu... Lakin mezarın tapusu bulunamadığı için Şenay, eşinin yanındaki boş mezarlığa gömülemedi.
/

Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

/

Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

/

Haberin Devamı
Haberin Devamı