Lavanta Yağı Faydaları Nelerdir? Lavanta Yağı Neye İyi Gelir, Nasıl Kullanılır?
Esas olarak cilt kullanımı ve difüzyon için kullanılan Lavanta esansiyel yağı, hasarlı cilt problemleri veya zor iyileşme için bakım açısından bir mihenk taşıdır. İlk yardım çantasının olmazsa olmazı, aynı zamanda sinir sistemi ve kas gevşetici maddeler üzerinde sakinleştirici etkilere sahiptir ve geleneksel olarak baş ağrısı, stres veya kas gerginliği durumunda tavsiye edilir.
Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?
Faydaları sayısız olduğu için en çok kullanılan uçucu yağlardan biridir. Gerçek lavanta adıyla da bilinen officinal lavanta (lavandula officinalis veya lavandula angustifolia), sakinleştirici, antispazmodik, analjezik özellikleriyle tanınan bir bitkidir.
- l Lavantanın ana aktif bileşenleri linalool, linalil asetat, terpinenes-1 ve 4-ol'dur: hepsi analjezik olarak etki göstermiştir.
- l Aktif bileşenler ayrıca hormonların hareketinde önemli bir aracı olan siklik AMP'nin aracılık ettiği etki yoluyla spazmolitik ve kas gevşetici özelliklere sahiptir.
- l Yağda kafur varlığı, doku beslenmesini uyarır ve dolaşım aktivitesini geliştirerek cildin iyileşmesini ve yenilenmesini destekler.
Lavanta Yağı Neye İyi Gelir?
Gerçek Lavanta yağı, yukarıda açıklanan birçok özelliği sayesinde birden fazla endikasyona sahiptir. Yağın iyileştirici özellikleri cilt ile ilgili pek çok sorunun tedavisinde kullanılmasını mümkün kılar; yanıklar (açık yara olmadan), bit önleyici olarak, güneş yanıkları, dermatozlar (egzama, kaşıntı, deri mantarı), çocuklarda sinir egzaması, yatak yaraları ve kaşıntıyı giderir.
Gerçek lavanta yağı, stres ve uykusuzluğa karşı savaşmak için en tanınmış yağlardan biridir.
Yatıştırıcı, bu sinirleri yatıştırır beden ve zihin yardımcı olur, dinlenmek ve daha kolay uykuya dalmak mümkün kılar. İdeal olarak koku alma, difüzyon veya cilt masajı ürünlerinde bir bileşen olarak kullanılır.
Gerçek Lavantanın anti-nezle ve balgam söktürücü özellikleri sayesinde, KBB enfeksiyonları yağın endikasyonları arasındadır. Bunlar;
- Astım
- Bronşit
- Larenjit
- Otitis
- Nazofarenjit, rinit
- Spazmodik öksürük
- Sinüzit
- Spazmofilidir.
Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır?
Tüm cilt problemleri (güneş yanığı, yanıklar, ısırıklar, sokmalar) ve dolaşım problemleri için, 4 damla bitkisel yağda 1 damla gerçek Lavanta esansiyel yağını seyreltin. Kaşıntıyı yatıştırmak, yaraları iyileştirmek, ağrıyı yatıştırmak için etkilenen bölgelere 1 ila 5 saf damla sürmek mümkündür. Bitkisel yağda seyreltin ve etkilenen bölgeye uygulayın.
Sıcak su dolu bir kapta birkaç damla uçucu yağı seyreltin ve ardından buharları soluyun. Bir mendile veya bir çakıl taşına birkaç damla lavanta esansiyel yağı uygulayın, ardından zaman zaman soluyun.
Stres durumunda şişeyi doğrudan, yavaş ve derin nefes alın ve gerektiği kadar yenileyin. Gerçek lavanta esansiyel yağı 3 aylık hamile kadınlar ve 6 aydan büyük çocuklar tarafından kullanılabilir.
Gerçek Lavantanın iyi bir uçucu yağını seçmek için, optimal biyokimyasal bileşimini, fiziksel ve organoleptik özelliklerini ve ayrıca coğrafi kullanımıyla ilgili bazı fikirleri akılda tutmak gerekir.
Lavanta Yağının Cilde Faydası Nedir?
Lavanta sizin gece yararlı özelliklerini içerir: Havada yayılmış uçucu yağ içinde, bu uyku teşvik etmektedir. Daha kaliteli dinlenmenin keyfini çıkarmanızı ve uyku sürenizi artırmanızı sağlayacaktır.
Ayrıca yatıştırıcı erdemleri sayesinde rahatlamanıza ve endişenizle savaşmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin bir kaşık balda yaklaşık on damla sulandırıp sıcak banyonuza dökebilirsiniz.
Lavanta esansiyel yağı aynı zamanda doğal güzellik bakımları için idealdir ve cildinizde yaşlanmaya karşı savaşmak ve burun ucunu işaret edebilecek küçük kırışıklıkları azaltmak için etkili bir şekilde hareket eder. Nitekim lavanta yağı yenileyici özellikleri sayesinde sarkan cildi korur.
Lavanta esansiyel yağının akneye yatkın ciltler için de faydaları vardır. Lavantayı yüz maskesi olarak kullanabilirsiniz, bu da berrak ve taze bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Bunu yapmak için, iki çay kaşığı toz yeşil kili suyla karıştırmanız yeterlidir. Ardından üç damla lavanta esansiyel yağı ekleyin.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 SORU 10 YANIT | ÇAY NE ZAMAN İÇİLMELİ, NASIL DEMLENMELİ? Tiryakiler buraya! Besin değerinden iyi geldiği hastalıklara... İŞTE ÇAY DOSYASI
Rizeli çay demleme ustaları, Japonlara Türk çayı demlemenin püf noktalarını öğretti
Yozgat kömbesi geleneksel lezzetiyle kalabalık sofraları süslüyor
Yapımı 5 saat süren asırlık tatlı, lezzetiyle damak çatlatıyor
MASTERCHEF HASAN BİLTEKİN'DEN DUBAİ ÇİKOLATALI KEK! Tatlı Krizine Son: '10 Dakikada Pişiyor!' İçi Lokum Gibi...