La Ve İlla Ne Demek? Arapça İlla Ne Anlama Geliyor, Nasıl Kullanılır?
Arapça kelime literatüründe La kelimesi hayır anlamında kullanılmaktadır. Olumsuz olan kelimelerde la kelimesi eklenir ve o kelime olumsuz anlama gelir. Kelime-i tevhidte La ilahe illa Allah kelimesinde yer alan La ret anlamındadır.
La ve İlla Ne Demek?
Hayır, red, olumsuz, negatif anlamına gelen La kelimesi olumsuz cümlelerin başına gelir. İslam'da la kelimesi tevhid kelimesini ilk harfidir. Allah'tan başka ilahların reddi la ile başlar. La ilahe, yoktur ilah şeklinde Türkçe'ye tercüme edilir. Türkçede isimden sonra fiil gelir. Arapça da ise isim sonra gelir. Fiil ve sıfatlar önce gelir. La fiili isimden önce gelir.
İlla kelimesi ise başka olmaz, alternatif olmaz, başka bir seçeneği yok anlamında kullanılmaktadır. La ilahe illa Allah kelimesinde İlla Allah'tan başka anlamındadır. La kelimesi gibi isimden önce gelmiştir. La kelimesi gibi Arapça bir kelime olan illa Türkçede kullanılmaktadır. Türkçede 'illaki' kelimesi başka seçeneği yok anlamında kullanılmaktadır.
Arapça İlla Ne Anlama Geliyor, Nasıl Kullanılır?
Günlük yaşantıda hayır kelimesi yerine kullanılan La kelimesi Arapçada yerine göre farklı anlamlar taşıyabilir. Geniş bir yapıya sahip olan Arapça dilinde bir kelime birden fazla anlama sahip olabilir ve kullanıldığı yerde farklı anlamlar içerebilir. La ilahe ' İlah yoktur' illa Allah 'Allah'tan başka' şeklinde kullanılmaktadır. Burada bir sonraki cümle ile bütünlük oluşturmuştur. Normal hayatta tek başına 'olumsuz' kelime olarak da kullanılmaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hiç Bu Şekilde Tatmadınız: Bal Kabaklı Kahve Denediniz Mi? Soğuk Kışın Aylarında Farklı Bir Lezzet Keşfedin!
Yoğurdun içine ekleyin etkisi müthiş! Kan şekerini dengeliyor, sindirimi düzenliyor
Arıların ürettiği bal mumu şifa dağıtıyor! Cilt bakımı, solunum yolu rahatsızlıkları, enfeksiyonlar... Etkilerini duyunca şaşıracaksınız! Kilosu 2 bin lira
Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6! İşte sabah, öğle, akşam egzersizlerinin vücuda etkileri
Doğal ilaç olarak biliniyor ama... 'Acı biber ve zerdeçal' gerçekten faydalı mı? Baharatların sağlığa etkileri araştırıldı! İşte sonuç