hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya İlçeleri Nelerdir? Konya'nın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır? Konya Haritası…

    Konya İlçeleri Nelerdir Konyanın Kaç İlçesi Vardır, Nüfusu Kaçtır Konya Haritası…
    expand

    Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında yer alan Konya coğrafi konumu itibari ile İç Anadolu bölgesinde yer alan bir şehirdir. Konya yüzölçümü bakımından da Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda büyükşehir statüsünde yer alan Konya, Türkiye'nin ekonomik açısından en gelişmiş şehirleri arasında yer almaktadır. Konya'nın trafik plaka numarası 42 olup, bu şehrin sembolü ise çift başlı kartaldır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Konya İlçeleri Nelerdir? 

     1) Ahırlı

     Konya'nın küçük ilçelerinden bir tanesidir. Coğrafi bölge olarak Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Ahırlı ilçesi 1990 yılında alınan karar ile birlikte ilçe statüsüne kavuşmuştur. Sebze ve meyve yetiştiriciliği bakımından Ahırlı ilçesi en popüler ilçedir.

     2) Akören

     Konya'nın merkezine yaklaşık olarak 60 kilometre uzaklıkta yer alan Akören ilçesinin eski adı Akviran ilçesi olarak bilinir. Akören ilçesinin tarihi milattan önceki çağlara kadar dayanmaktadır. Akören ilçesi içerisinde Roma ve Bizans dönemine ait tarihi kalıntılar yer almaktadır.

     3) Akşehir

     Yüzölçümü bakımından 1442 kilometre kare yüzölçümü olan Akşehir büyük bir ilçedir. Bu ilçenin rakımı ise 1050 metre olarak belirtilmiştir. Akşehir konum olarak Konya Afyon yolu üzerinde yer almaktadır. Akşehir ilçesinin toplam nüfusu 93 bindir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     4) Altınekin

     Konya'nın merkezine 67 kilometre uzaklıkta yer alan Altınekin ilçesi tarihi en eski devirlere kadar dayanmaktadır. Bu ilçenin tarihi Anadolu Selçuklularından gelmektedir. İlçenin toplamı 1.454 kilometre kare olarak bilinmektedir. Altınekin ilçesinin toplam nüfusu 20 bindir.

     5) Beyşehir

     Konya'nın en popüler ilçelerinden bir tanesidir. Beyşehir ilçesi Konya'nın Güney batısında yer almaktadır. Beyşehir Konya'nın merkezi ilçelerinden bir tanesi olup en büyük beşinci ilçelerinden bir tanesidir.

     6) Bozkır

     Bozkır ilçesinin toplam nüfusu 30 bin civarıdır. Akdeniz bölgesinde yer alan Bozkır ilçesinin tarihi antik Yunan dönemine kadar uzanmaktadır. Tam olarak Konya Ovası ve Toros dağları arasında yer alan Bozkır ilçesi oldukça tarihi bir ilçedir.

     7) Cihanbeyli

     Konya'nın büyük ilçelerinden bir tanesi olan Cihanbeyli Konya'nın tarihi ile hemen hemen aynıdır. Cihanbeyli sosyal yaşantısı ile de Konya ile aynıdır. Bu ilçenin eski adı Esbikeşan olarak bilinmektedir. Toplam nüfusu 55 bin civarı olan Cihanbeyli 940 rakımı bulunmaktadır.

     8) Meram

     Konya'nın merkez ilçelerinden bir tanesi olan Meram ilçesi aynı zamanda en büyük ilçelerinden bir tanesidir. Meram büyük bir tarım ilçesidir. Evliya Çelebi'nin meşhur seyahatnamesinde de yer alan Meram ilçesi Mersin Antalya ve Konya yolu üzerinde yer almaktadır. Tam olarak Konya'nın güneybatısında yer alan bu ilçe birçok önemli yolun geçişi olarak bilinmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     9) Ereğli

     Konya'ya 150 kilometre uzaklıkta yer alan Ereğli ilçesi Mersin, Karaman ve Niğde sınırları içerisinde yer almaktadır. İlçenin tarihi Bizans dönemine dayanmaktadır.

     Konya'nın Kaç İlçesi Vardır?

     Konya'nın toplamda 31 ilçesi bulunmaktadır.

    Konya ilçeleri; Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak’tır.

     Nüfusu Kaçtır?

     Konya ilçesinin toplam nüfusu 2.1 milyon olarak belirlenmiştir.

     KONYA HARİTASI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow