hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur? Komiser Yardımcısı Olmak İçin Gerekenler Nelerdir? Komiser Yardımcısı Olma Şartları Nelerdir?

    Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur Komiser Yardımcısı Olmak İçin Gerekenler Nelerdir Komiser Yardımcısı Olma Şartları Nelerdir
    expand

    Toplumda en çok rağbet gören mesleklerden birisi de komiserlik mesleğidir. Komiser olmak isteyen kişilerin sayısı ise, çok fazladır. Komiser olabilmek için pek çok insan polislik okumak ve bu doğrultuda ilerlemek ister.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur?

    Farklı mertebeler ve rütbeler içinde polislik devam eder. Bunlar arasında komiser yardımcılığı da oldukça önemli bir potansiyel teşkil eder. Çünkü komiser yardımcılığı ile doğrudan başlamak şartı ile daha yüksek mertebelere sahip olmak da mümkün bir hale gelmiştir.

    Komiser yardımcısı olabilmek için pek çok yol vardır. Bunlardan birisi de polis akademisinde yatılı olarak okumaktır. Ama eğitim görebilmek için KPSS puanının en az 70 olması ve 4 yıllık üniversite mezunu olmak gerekir.

    Aşırı talep olduğu için KPSS puanının 70'in üzerinde olması sıralamada adayı ön plana çıkarır. Bir diğer yöntem de Polis Meslek Yüksek Okulu eğitimini 2 yılda almak ve polis olduktan hemen sonra zamanın ilerlemesi sonucunda rütbe atlamaktır.

    Özellikle de PMYO üzerinden dikey geçiş ile 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamak ve 45 yaşını doldurmamak en önemli noktalar içinde yer alır. Üçüncü yöntem de üniversite giriş sınavı ile birlikte PMYO sınavı üzerinden 4 yıllık eğitim görmektir. Bu şekilde doğrudan komiser yardımcısı olarak başlamak şartıyla zamanla komiser gibi daha yüksek rütbelere ulaşmak da mümkündür.

    Komiser yardımcısı, öncelikli olarak polis teşkilatının düzenli bir şekilde işleyebilmesi için asayiş görevini de tamamlar. Aynı zamanda polislerin denetlemelerini de gerçekleştirir. En önemlisi ise, komiser yardımcıları karakollarda görevini yaparken, komiser ile birlikte polislik mesleğini en etkili bir şekilde icra eder.

    Komiser Yardımcısı Olmak için Gerekenler Nelerdir?

    Farklı yollar ile polis olan kişilerin zaman içinde siciline ve deneyimlerine bağlı olarak kazandığı rütbe komiser yardımcısı olarak görev yapar. Bazı kişilerin normal polis olması ise rütbe atlarken bazıları da doğrudan komiser yardımcısı olarak göreve başlar.

    Önemli görevleri ve sorumlulukları ile birlikte, komiser yardımcısı polis teşkilatının en önemli rütbelerinden birisidir. Teşkilatın bağlı olduğu departmanlarına bağlı olarak da komiser yardımcısı, dışarıda ya da içeride farklı görev ve sorumlulukları yerine getirir.

    Komiser Yardımcısı Olma Şartları Nelerdir?

    Komiser olabilmek için adayların sahip olması gereken pek çok şart bulunur. Bu şartları ise şu şekilde sıralayabiliriz;

    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

    KPSS sınavında P3 kategorisinde en az 70 puan almak,

    Lisans mezunu olmak,

    Fiziksel yapı açıdan uygun olmak,

    Güvenlik soruşturmasından başarı ile geçmek,

    4 senelik komiser yardımcılığı görevinde görev almış olmak,

    Askerlik görevini tamamlamış olmak,

    Güvenlik soruşturmasından başarı ile geçmek gerekir.

    Komiser Olmak İçin Yaş Sınırı Nedir?

    Komiser olabilmek içen Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile eğitim yapılmaya başlanır. PAEM katılım şartlarında yapılan 30 yaşından gün almamış ve yaş düzenlemesine göre 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla alımlar yapılır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow