Keten Tohumu Nasıl Tüketilir? Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?
Bitkisel tedavi için kullanılan pek çok tohum vardır. Bu tohumlar arasında da keten tohumu yer almaktadır. Keten tohumunun nasıl tüketileceği de sürekli olarak araştırılanlar arasındadır. Keten tohumu faydaları oldukça fazladır. Vitamin ve minerallerden dolayı keten tohumu en zengin bitki tohumları arasında yer almaktadır. Keten tohumu esas olarak Mısır ve Asya'da yoğun olarak yetişen bir bitkidir. Keten tohumunun yetiştiriciliği oldukça eski tarihlere dayanmaktadır. Keten tohumu birçok hastalığa iyi gelen bir tohumdur.
Keten Tohumu Nasıl Tüketilir?
Keten tohumu en çok tüketilen bitkisel tohumlar arasındadır. Nasıl tüketileceği de sürekli olarak araştırılanlar arasındadır. Keten tohumu hem yağ şeklinde hem de toz şeklinde tüketilmektedir. Aynı zamanda piyasada da keten tohumu tabletleri yer almaktadır. Dileyen kişiler keten tohumu tableti alarak da tüketebilir. Keten tohumunun unu da bulunmaktadır. Keten tohumunu un halinde tüketmeniz mümkündür.
Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?
1) Kanser Riskini Azaltır
Keten tohumu serbest radikaller bakımından oldukça zengindir. Dolayısıyla kanser riskini de en az seviyeye indirir. Keten tohumunu düzenli olarak tüketerek kanser riskini en aza indirmek mümkündür. Keten tohumu onkoloji doktorları tarafından da genel olarak önerilmektedir.
2) Zayıflamaya Yardımcı Olur
Keten tohumu yüksek derecede lif içermektedir. Diyet listesinde de sürekli olarak diyete destek amacı ile tercih edilmektedir. Keten tohumu yüksek lif içerdiğinden dolayı kolay sindirilir. Aynı zamanda mideyi de tok tutar. Bu şekilde keten tohumu vücuda fazla kalori alımının da önüne geçmiş olur. Keten tohumu bu haliyle hızlı bir şekilde kilo verdirmeyi sağlar. Aynı zamanda yağ yakımını da destekler.
3) Diyabeti Kontrol Eder
Diyabet çağımızın en önemli hastalıkları arasında yer almaktadır. Keten tohumu önemli bir diyet besinidir. Diyabet hastası kişiler de keten tohumu önerilmektedir. Keten tohumu tüketimi sonucunda şeker hastalığı yani diyabet hastalığı önemli ölçüde kontrol altına alınır. Kan şekeri de düzenlenmektedir. Kan şekeri normal seviyeye iner.
4) Kolesterolü Dengeler
Kötü kolesterol belirli bir yaştan itibaren ortaya çıkar. Kötü kolesterolü dengelemek açısından keten tohumunun tüketimi önerilir. Omega 3 yağ asitleri bakımından keten tohumu son derecede önemlidir. LDL kötü kolesterol demektir. LDL yani kötü kolesterolü dengelemesi açısından bitkisel yollardan tedavi seçenekleri arasında keten tohumu yer almaktadır. Kan basıncının yükselmesini engeller. Her türlü vücut fonksiyonunun iyi olmasını sağlar.
Keten Tohumu Neye İyi Gelir?
1) Cilde İyi Gelir
Keten tohumu egzama gibi durumlarda kullanılmaktadır. Özellikle keten tohumu yağı cilde sürüldüğü zamanda iltihaplı cilt hastalıklarına oldukça iyi gelmektedir. Keten tohumu ayrıca sivilcelere de oldukça iyi gelmektedir. Yaz aylarında keten tohumu güneş yanıkları içerisinde de kullanılır. Güneş yanığı tedavisinde etkilidir.
2) Sağlığa İyi Gelir
İnsan sağlığına iyi gelen bitkisel tedai seçenekleri arasında keten tohumu yer almaktadır. Keten tohumu vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlere sahiptir. Durum bu şekilde olunca keten tohumu yoğun miktarda tüketilir. Aynı zamanda metabolizmayı da destekler. Keten tohumu vücuttaki kırmızı kan hücrelerin çoğalmasını sağlamaktadır.
3) Sindirime İyi Gelir
Keten tohumu yüksek miktarda lif içermektedir. Bundan dolayı sindirim sistemi hastalıklarına oldukça iyi gelmektedir. Sindirim sistemi hastalıklarında özellikle kabızlık önemli bir problem olarak bilinmektedir. Sindirim sistemi için lifli gıdalar önemlidir.
4) Enfllamasyona İyi Gelir
Enflamasyon vücuttaki iltihaplanma olarak da bilinmektedir. Keten tohumu omega 3 bakımından oldukça zengindir. Enflamasyon aynı zamanda kalp damar tıkanıklığı gibi durumlara da oldukça iyi gelmektedir. Keten tohumu iltihap oranının en az seviyeye inmesinde etkilidir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Patlıcanın En Güzel Hali MasterChef’te! 'Bugün Ne Pişirsem?' Derdine Son! İnanılmaz Lezzetli Karnıyarık Tarifi Ve Püf Noktaları
Ağaç domatesi olarak da biliniyor! Tam bir sağlık deposu! E ve C vitaminleri, beta karoten, kalsiyum , potasyum…
MASTERCHEF'TE KONSEPT: SAKATAT YEMEKLERİ! Tuzlama Çorbası, Koç Yumurtası, Arpa Şehriyeli Oğlak Başı, Ciğer Kavurma ve Kuzu Yürek Dolması!
Dikkat! 15 Kasım’da İstanbul’un 23 İlçesinde Elektrik Kesintisi Yaşanacak (BEDAŞ Kesinti Programı)
Adetliyken dua okunur mu, hangi dualar okunur? Adetliyken Ayetel Kürsi okunur mu?