Kestane nasıl yapılır? İşte kestane pişirme yöntemi
Kestane pişirme yöntemi eski usul sobalı evlerin sayısının azalması nedeniyle araştırılmaya başlandı. Peki, evde kestane nasıl yapılır, kestane pişirme yöntemleri nelerdir? İşte lezzetli kestane tarifi için bilinmesi gerekenler…
Kestane pişirme yöntemi ile ilgili araştırmayı sürdüren kişiler için 3 farklı yöntem önerebilir. Ancak hangi yöntemle pişirilmek istenirse istensin öncelikle bazı aşamalardan geçilmesi gerekiyor. İşte 3 farklı tarif ve kestaneyi pişirmeden önce bilinmesi gerekenler…
KESTANE NASIL HAZIRLANIR?
Öncelik hangi tarza pişirilmek istenirse istensin kestanelerin güzelce yıkanması ve suyun içerisinde 15 dakika bekletilmesi gerekiyor. Ardından bir bıçak yardımı ile dış kabuğun çizilmesi ancak fazla derine inilmemesi gerekiyor.
Çizme işleminin amacı kestane pişerken kabuğun kalkması ve ısının her tarafa eşit olarak dağılması. Eğer kestane çizilmeden pişirme işlemine geçilirse hem iç katman çiğ kalabilir hem de kabuğu soyma işleminde oldukça zorlanılır.
KESTANE PİŞİRME YÖNTEMLERİ
Fırında kestane kebap nasıl yapılır?
İlk olarak her tarif öncesi yapılması gereken detaylar uygulanır. Ardından suyu süzülen kestaneler pişirme tepsisine alınır. Eğer tepsiye yağlı kağıt koyarsanız tepsinizin yanmasını da önleyebilirsiniz.
200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilen kestaneler daha sonra fırından alınıp servis edilebilir.
Suda haşlama kestane nasıl yapılır?
Çıtır çıtır ızgara tadı vermese de yumuşak bir kestane tüketmek isteyenler bu tarifi deneyebilirler. Kaynayan suya bırakılan çizilmiş kestaneler 20 ile 30 dakika arasında pişirilir. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Tavada kestane nasıl yapılır?
Çizilmiş kestanelerini pişirme tavasına alın. Ardından içerisine göz kararı suyunuzu ilave edin. Su kaynayıp tamamen yok olduktan sonra hafifçe kestanelerini kavurun. Burada dikkat edilmesi gereken nokta eğer kestaneler pişmeyecek kadar büyükse hafif hafif su ilave edebilirsiniz öte yandan yanmaması için ara sıra kestaneleri karıştırmanız gerekiyor. Kestanenin kabuğunun rengi değiştikten sonra tavadan alabilir ve tüketebilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sultan II. Abdülhamid’in ‘Her resim bir fikirdir’ sözüyle Filistin’de çektirdiği fotoğraflar kitaplaştırıldı
Huzurlu insanların sahip olduğu 5 temel özellik!
Sarılmak stresi azaltıyor, mutluluğu artırıyor!
Yatağınızdaki gizli tehlike: Klozetten 17 bin kat daha kirli! Meğer bakteri yuvasıymış
Cağ kebabını kavanozla dünyaya gönderiyor