hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kedi Yavrusuna Ne Denir? Yeni Doğan Kediye Ne İsim Verilir?

    Kedi Yavrusuna Ne Denir Yeni Doğan Kediye Ne İsim Verilir
    expand

    Yeni doğan kedi yavruları hem sevgi dostu hem de oldukça tatlı hayvanlardır. Kedi beslemek isteyen kişiler bu hayvanlar hakkında pek çok araştırma yapmaktadır. Özellikle yavru kedi sahiplenmek isteyenler için bilinmesi gereken pek çok bilgi bulunmaktadır. Kedi yavruları genel olarak "enik" şeklinde bilinmektedir. Enik bir çeşit hayvan yavrusu olarak geçmektedir. Küçük boylarda ve hareketli olan tüm hayvanlar için yavruluk hallerinde enik ifadesi kullanılmaktadır. Yeni doğan kedi yavrularına kitten ya da enik denilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kedi Yavrusuna Ne Denir?

    Kedi yavruları oldukça sevecen ve hareketli hayvanlardır. Bu hayvanlar bulundukları ortamın neşesini ve enerjisini anında arttırmaktadır. Kendilerini çokça sevdiren bu hayvanlara ne denileceği de merak konusudur.

    Kedi yavrusu genel olarak enik ya da encek olarak adlandırılmaktadır. Encik, encek ya da enik tabirleri yeni doğmuş olan kedi yavruları ve diğer hayvanlar için geçerli bir ifadedir. Hayvanlar arasında sıkça kullanılan bu tabir doğumdan belirli bir süreye kadar devam etmektedir.

    Yeni Doğan Kediye Ne İsim Verilir?

    Yeni doğan kediye cinsine göre isim verilebilir. Yeni doğan bir kedi yavrusu için enik ifadesi kullanılır. İsim olarak boncuk, nazlı, fındık, çakıl, zeytin, mia ve sarmal isimleri en sık kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Yeni doğmuş olan bir kediye isim bulmak isteyenler daha modern isimler arasında luna ve viyola isimlerini de tercih etmektedir.

    Enik Kime Denir?

    Yeni doğmuş kedi yavrularına enik denilmektedir. Her kedinin kendi cinsine bağlı olarak ismi bulunmaktadır. İsimler tamamen kişilerin tercihlerine ve hayvanın cinsine göre belirlenerek yavruya verilmektedir.

    Yeni Doğmuş Kedi Yavrularına Ne Denir?

    Yeni doğmuş olan kedi yavruları başta olmak üzere farklı pek çok hayvan yavrusu da enik ya da encek olarak geçmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow