hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katolik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Katolikler Kime Denir?

    Katolik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Katolikler Kime Denir
    expand

    Roma Katolik Kilisesine bağlı olan kişilere Katolik denilmektedir. Papanın otoritesini kabul etmiş kişiler, Katolik olarak adlandırılmaktadır. Doğu ve Batı kiliseleri olarak ayrılmalarından sonra ortaya Ortodoks ve Katolik mezhepleri çıkmıştır. Katolik en fazla cemaate sahip olan Hristiyan mezhebi olmaktadır. Dünyada yaklaşık 1,2 milyar kişi, Katolik mezhebinde bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katolik Ne Demek?

     Katolik mezhebinin kelime anlamı, ''her şeyi kucaklayan'' olmaktadır. Katolik inancına sahip olanlar, Papa'nın önderliğinde tek doğru kilise olarak görmektedir. Roma'daki Papa'ya bağlılıklarını sürdüren kişilere, Katolik denilmektedir. Diğer kiliselerin ruhani merkezi olan Katolik Kilisesi, hepsinden üstün olmaktadır. Kilise evrensel olarak kabul edilmekle birlikte kiliseden başka bir kurtuluş bulunmamaktadır.

     Katolik Yunanca kökenli bir kelime olmakla birlikte bir mezhebi açıklamaktadır. Her zaman ve herkes tarafından kabul edilen inanç anlamı bulunan Katolik mezhebi, gelenek ve kutsal kitaba dayanmaktadır. Batı dünyasında Katolik inancının karşıtı olarak yeni terimlerin kullanılması, yeni mezhepleri ortaya çıkarmıştır. Roma Katolik Kilisesi evrensel ve gerçek Hristiyanlık’ın tek temsilcisi olduğu iddiasını sürdürmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Katolik TDK Sözlük Anlamı Nedir?

     Katolik kelimesinin TDK sözlük anlamı Roma Kilisesi'nin kendine verdiği ad olmaktadır. Ayrıca Hristiyanlık'ın mezheplerinden biri ve Katolik mezhebinde olan kimse gibi anlamları bulunmaktadır. Katolik mezhebinin dini liderleri, Papa adını almaktadır. Katolig inancına göre Papa, Hz. İsa'nın vekili olarak seçilmektedir. Katolik mezhebinin merkezi olarak Vatikan görülmektedir.

     Katolikler Kime Denir?

     Katolik Kilisesi'ne bağlı olarak Papa'nın iradesini kabul etmiş kişilere, Katolikler denilmektedir. Yaygın bir şekilde Protestan inancının karşısında olan kişiler, Katolik olmaktadır. Hz. İsa'nın evrensel mesajının temsilcisi olmak isteyenler, kendilerini Katolik olarak görmektedir. Azizlere ve Meryem'e, diğer kiliselerden daha fazla kutsiyet verilmektedir. Katolikler, Hz. İsa'nın Tanrı'nın oğlu olduğuna ve Eski Ahit'te geleceği müjdelenen Mesih olduğuna inanmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow