hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hz. Yusuf Kimdir? Hz. Yusuf'un Hayatı Ve Kıssası… Hz. Yusuf Kuyuda Kiminle Konuştu?

    Hz. Yusuf Kimdir Hz. Yusufun Hayatı Ve Kıssası… Hz. Yusuf Kuyuda Kiminle Konuştu
    expand

    Hazreti Yusuf, İslam dininde önemli peygamberlerden bir tanesidir. Hz. Yusuf'un hayatı önemli gelişmeler ve bazı sıkıntılar ile geçmiştir. Hz. Yusuf yaşadığı sürede Allah'ın dinini insanlara tebliğ etmek ile ilgili çaba göstermiştir. Hazreti Yusuf da Hazreti Yakup'un 12 çocuğundan bir tanesidir. Hazreti Yusuf'un milattan önce 1592 yılında Paddan Aram şehrinde doğduğu bilinmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

      Hz. Yusuf Kimdir? 

     Hazreti Yusuf önemli peygamberlerden bir tanesidir. Hz. Yakup'un oğlu olan Hz. Yusuf Paddan Aram şehrinde dünyaya gelmiştir. Hz. Yusuf yaşadığı süreç boyunca önemli acılar çekmiştir. Hz. Yusuf'un bilinen en önemli özelliği ise dillere destan güzelliğidir. Hz. Yusuf'un peygamberler arasında güzelliği ile ön plana çıktığı bilinmektedir.

     Hz. Yusuf'un Hayatı ve Kıssası

     Hz. Yusuf peygamberler arasında güzelliği ile bilinmektedir. Güzelliği nedeniyle Hz. Yusuf çevresindeki kişiler tarafından çok fazla kıskanılmıştır. Kardeşleri de bu özelliği sayesinde Hz. Yusuf'a büyük bir kin duymuşlardır. Nefrete dönüşen bu kıskançlık nedeni ile Hz. Yusuf kardeşleri tarafından bir kuyuya atılmıştır. Hz. Yusuf'un babası tarafından o kuyuda öldüğü düşünülmüştür. Kuyudan çıkarılan Hz. Yusuf, Mısır'a köle şeklinde satılmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Hz. Yusuf kuyuda kiminle konuştu?

     Hz. Yusuf kuyuda yaklaşık üç gün kalmıştır. Hz. Yusuf'un kuyuda kaldığı süre boyunca esma-i hüsna okuduğu belirtilmektedir. Hz. Yusuf kardeşleri tarafından kuyuya atıldıktan sonra belli bir zaman geçince oradan geçen bir kervanın sakası tarafından çıkarılmıştır.

     Hz. Yusuf ve Züleyha Kıssası

     Hz. Yusuf bir kıssaya göre güzelliği ön planda olduğu için padişah karısı olan Züleyha tarafından iftiraya uğramıştır. Züleyha Hz. Yusuf'a aşık olması nedeniyle beraber olmak için iftira atmıştır. Yusuf, Züleyha'nın teklifini reddettikten sonra Züleyha da ona iftira atmıştır. Bu iftira nedeniyle Hz. Yusuf hapiste yatmıştır.

     Hz. Yusuf'un Yaşadıkları

     Hz. Yusuf yaşadığı süre boyunca çok kötü olaylar yaşamıştır. Acı verici olaylar nedeniyle Hz. Yusuf zor günler geçirmiştir. Hz. Yusuf kardeşleri tarafından kuyuya atılmıştır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow