Hz. Lokman Kimdir? Hz. Lokman Hayatı Ve Öğütleri Nelerdir?

Hz. Lokman, Tıp için yapmış olduğu çalışmalar ile tanınmaktadır. Bu nedenle de Tıp hekimlerinin atası olarak kabul edilmektedir. Üstün zekası ve müthiş kavrama yeteneği ile de bilinmektedir. Bu özelliklerinden dolayı Allah (cc) tarafından kendisine bir takım ilimler verilmiştir. Kur'an-ı Kerim'de de ismi geçmektedir.
Hz. Lokman Kimdir?
Hz. Lokman, Lokman Hekim ismi ile de bilinmektedir. Kur'an'da kendisinden övgü ile bahsedilir. Bunun yanında halk efsanelerinde de adı sıklıkla geçmektedir. Bir takım İslam alimleri Hz. Lokman'ın peygamber olduğu düşünmektedir. Ancak genel kanı Lokman Hekimin peygamber olmadığı yönündedir.
Hz. Lokman tıp alanında yapmış olduğu çalışmalar ile bilinmektedir. Bu nedenle kendisinden hakimlerin atası olarak da bahsedilmektedir. İslam dininden önce Lokman Hekim özlü sözleri, bilgeliği ve ömrü ile Araplar arasında öne çıkmış olan kişiliklerden bir tanesidir.
Söylemiş olduğu özlü sözler nedeni ile kendisinden Lokmanü'l Hakim olarak da bahsedilmektedir. Çok yönlü kişiliği ile tanınmaktadır. Kur'an-ı Kerim'in 31. Suresi Lokman ismini taşır.
Hz. Lokman Hayatı ve Öğütleri Nelerdir?
Hz. Lokman, tüm hekimlerin piri olarak görülmektedir. Bir takım rivayetlere göre kendisi Eyyub-u Aleyhisselam neslinden gelmektedir. Bunun yanında pek çok peygambere de hizmet ettiği ile alakalı rivayetler bulunmaktadır.
Hz. Lokman oldukça uzun bir ömür yaşamıştır. Bu sebeple lakabı uzun ömürlü olarak belirlenmiştir. Hz. Lokman'a hekimlik ilmi Allah (cc) tarafından verilmiştir. Kendisi hekimlerin atası olarak nitelendirilmektedir. Kur'an'da Hz. Lokman'dan övgü ile bahsedilir.
Hz. Lokman'ın nerede doğduğu tam olarak bilinmemektedir. Babasının ismi Baura'dır. Kendisinin Hz. Eyüp'ün soyundan olduğu bilinmektedir. Bitkileri kullanarak çeşitli ilaçlar üretmiştir. Tıp ambleminde kullanılan yılan sembolünün Hz. Lokman'dan geldiği rivayet edilmektedir.
Hz. Lokman oğluna söylemiş olduğu öğütler ile de bilinmektedir. Bu öğütlerden biri;
"Ey oğul! geçmişte sana düşman olana asla güvenme" şeklindedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dört mevsim tek karede: Ziyaretçilerini hayran bırakıyor
HAŞERELER KABUSUNUZ OLMASIN! Hamam böceği, sinek, karınca... Birkaç damlası sinekten eser bırakmıyor
Nisan ayında Nemrut'ta turistlere kar sürprizi
Mısır Kaç Dakikada Pişer? Düdüklü ve Normal Tencerede Mısırın Haşlanma Süreleri Nedir?
Dalağın Görevi Nedir? Dalak Vücutta Nerede Yer Alır, Özellikleri Nelerdir?