hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hür Zıt Anlamlısı Nedir? Hür Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir?

    Hür Zıt Anlamlısı Nedir Hür Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İlkokul döneminde öğretilen konular arasında zıt anlamlı kelimeler de bulunuyor. Günümüzde hür sözcüğü pek çok kişi tarafından kullanılan bir sözcük türüdür. Hür kelimesine anlam yönünden zıt olan birçok kelime bulunuyor. Esir kelimesi hür kelimesine anlam bakımından zıt olan bir kelimedir. Esir kelimesi dışında, tutsak kelimesi de hür kelimesinin zıt anlamı olan bir kelimedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hür Zıt Anlamlısı Nedir?

    Anlam bakımından hür kelimesi oldukça çok merak ediliyor. Hür sözcüğünün zıt anlamlarını öğrenmek isteyenler ilk olarak hür kelimesinin anlamını araştırabiliyor. Anlam bakımından önemli olan hür sözcüğünün hangi zıt anlamlara sahip olduğu merak ediliyor. Hür kelimesine zıt olan sözcükler kişilerce tüm detaylarıyla öğrenilmek isteniyor. Hür kelimesine zıt olan kelimelerin tamamı sözlüklerde yer alıyor. Bireyler geniş kapsamlı araştırma yaparak hür sözcüğünün zıt anlamlarına kolayca ulaşabiliyor.

    Hür kelimesi, köle kelimesiyle zıt olan bir kelimedir. Köle kelimesi ve hür kelimesi birbirlerine zıt anlamlı olarak kabul edilen iki kelimedir. Hür sözcüğüne zıt olan kelimeler arasında esir kelimesi de bulunuyor. Esir sözcüğü günümüzde çok kullanılan ve hür kelimesinin zıt anlamı olarak bilinen bir kelimedir. Esir kelimesiyle hür kelimesi anlam yönünden birbirlerine ters olan iki farklı kelime türüdür. Tutsak kelimesinin anlamı da, hür kelimesinin anlamıyla zıttır.

    Hür Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir?

    Zıt anlamları konusunda kişilerin araştırdığı kelime türleri bulunuyor. İlk defa gördükleri veya merak ettikleri kelimelerin zıt anlamlarını araştırabiliyor. Hür sözcüğü bireylerin her alanda duyabileceği kelimeler arasındadır. Hür kelimesini duyanlar ilk olarak anlamını, daha sonra ise zıt anlamlarını araştırabiliyor. Hür kelimesinin zıt anlamlarından biri de, tutsak kelimesidir. Tutsak kelimesi anlam bakımından hür sözcüğüne zıttır. Köle ve esir sözcükleri anlam bakımından hür kelimesine ters olan kelimelerdir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow