hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hafıza Eş Anlamlısı Nedir? Hafıza Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Hafıza Eş Anlamlısı Nedir Hafıza Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Eş anlamlı kelimeler aynı anlamları barındırmakta olan kelimelerdir. Bundan dolayı da cümle içerisinde birbirlerinin yerlerine kullanılabilir olma özelliklerine sahiptirler. Bu doğrultuda hafıza kelimesinin de eş anlamlısı olan kelimeler bulunmaktadır. Hafıza kelimesinin en yaygın olarak kullanımı söz konusu olan eş anlamlısı ise bellek kelimesi olmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hafıza Eş Anlamlısı Nedir?


    Yazılışları ve okunuşları farklı, olan ancak anlamları aynı olan kelimeler eş anlamlı, anlamdaş ya da yakın anlamlı kelimeler olma özelliği barındırmaktadır. Eş anlamlı olan kelimeler aynı anlamları barındıran kelimelerdir. Bu kapsamda hafıza kelimesinin birden fazla eş anlamlısı olan kelimeler bulunmaktadır. Bunlardan en sık kullanılmakta olan bellek kelimesidir.

    Hafıza Kelimesinin Eş Anlamlıları Nelerdir?

    Hafıza kelimesinin var olan diğer eş anlamlı kelimelerini ise şu şekilde sıralamak mümkündür: hatır, andaş ve yaddaş kelimeleridir.

    Hafıza Nedir?

    Günlük yaşamda öğrenilen konuları, yaşanmış olan olayları ve pek çok durumu bilinçli olarak zihinde saklama gücü hafıza olarak tabir edilir. Özellikle de bilinçaltı içerisinde geçmişle olan ilişkisi üzerinden tüm yaşananlar etkin bir biçimde hafızada saklanır. Hafıza aynı zamanda bellek olarak da ifade edilen bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Hafıza Kelimesinin Eş Anlamlılarının Örnek Cümleler İçinde Kullanımı

    Hafıza kelimesinin yerine kullanılabilen eş anlamlı kelimeler konusunun daha iyi anlaşılabilmesi adına, bu eş anlamlılar ile kurulmuş olan örnek cümleler verilmesi son derece faydalı olacaktır. Bu doğrultuda işte hafıza kelimesi ile eş anlamlılar kullanılarak üretilmiş olan cümleler aşağıda verilmiş durumdadır.
    - Dün seninle yaşadığımız şeylerden hiç biri hatırımda kalmadı.
    - Bu sabah uyandığımda dün akşam karşı karşıya kalmış olduğum tüm olaylar aynen belleğimde yer etmiş.
    - Hayata dair yaşanan her şey andaş içinde saklı kalıyor.
    - Senin bana dün akşam anlattığın hiç bir şey yaddaştan silinmiş gitmiş.



     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow