hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Şelaleleri Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Şelaleleri Listesi...

    Dünyanın En Büyük Şelaleleri Hangisidir Dünyanın En Büyük Şelaleleri Listesi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dünyanın yaklaşık üçte ikisi sularla kaplıdır ve kayalıkların üzerinden akan şelaleler doğanın en büyük armağanlarından biridir. Dünyada keşfedilecek pek çok muhteşem şelale vardır. Bunlar arasında bazı şelaleler genişlikleri ve uzunlukları ile oldukça dikkat çekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya'nın En Büyük Şelaleleri Hangisidir?

    Venezuela'daki Angel Şelaleleri, 980 metre yüksekliği ve 808 metre derinliği ile dünyanın en yüksek şelalesi olarak kabul ediliyor. Bu destansı şelale 1933 yılında Venezüella ormanı üzerinden geçen havacı James Angel tarafından keşfedildi. Angel Şelaleri keşfedildikten sonra bir sır olmaktan çıkıp Venezüella’nın sembolü haline geldi.

    Dünya'nın En Büyük Şelaleleri Listesi

    Baş döndürücü suları ve onları çevreleyen manzaraları ile şelaleler dünyanın en büyük turistik merkezleri arasında yer alıyor. Bazı şelaleler var ki ölmeden mutlaka görülecek yerler listesinde yer alıyor. İşte mutlaka görmeniz gereken Dünya’nın en büyük 6 şelalesi.

    1- Tugela Şelalesi- Güney Afrika

    Tugela Şelalesi Güney Afrika’nın Drakensberg Dağları’nda yer alıyor. Tugela Şelaleleri toplam 947 metrelik su düşüşü ile Angel Şelalesinden sonra dünyanın en yüksek 2. Şelalesi. Tugela Şelaleleri özellikle yağışlı mevsimlerde muhteşem manzaralara tanıklık etmenizi sağlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2- Yosemite Şelalesi – Kuzey Amerika

    Yosemite Şelalesi Kuzey Amerika’da bulunan Yosemita Ulusal Parkı’nda bulunan şelaledir. Şelalenin su düşüşü toplam 739 metredir. Amerika’nın Kaliforniya eyaleti sınırları içerisinde yer alan Yosemite Ulusal Parkı’nda bulunan şelale özellikle su akışının zirvede olduğu İlkbahar aylarında yüzbinlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

    3- Victoria Şelaleleri – Zambiya ve Zimbabve

    Dünyanın en büyük şelaleleri listesinde üçüncü sırayı Zimbabve ve Zambiya arasında bulunan doğal bir şelale olan Victoria Şelaleleri alıyor. Victoria Şelalesi 108 metre derinliğindeki bir vadiye akıyor.

    4- Iguazu Şelaleleri – Arjantin ve Brezilya

    Brezilya ve Arjantin’den ziyaret edilebilen Iguazu Şelaleleri dünyanın en etkileyici doğal manzaralarından biridir. Iguazu Şelaleleri Arjantin ya da Brezilya’ya giden her gezginin favori destinasyonudur. 82 metre su düşüşü buluna şelale UNESCO tarafında Dünya Miras Alanı ilan edilmiştir.

    Dünyanın En Büyük Şelaleleri Hangisidir Dünyanın En Büyük Şelaleleri Listesi...
    Iguazu Şelaleleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5- Niagara Şelalesi – Amerika Birleşik Devletleri – Kanada 

    Dünya üzerinde yer alan en ünlü şelalelerinden biri olan Niagara Şelalesi Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri sınırında yer almaktadır. Ünlü şelale 52 metre yükseklikten akmaktadır. Niagara Şelalesi saniyede 3000 ton su dökülmesi ile ünlüdür.

    6- Skogafoss Şelalesi – İzlanda

    Skogafoss Şelalesi İzlanda’nın en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından biridir. Yaklaşık 70 metreden akan etkileyici şelale İzlanda’nın ünlü dizilere ve filmlere konu olan en etkileyici manzaralarına ev sahipliği yapmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow