1 Yoğurt ve kefir: Doğal olarak içerdikleri probiyotik bakteriler nedeniyle bağırsakların en iyi dostudur.
2 Somon: Somon balığı omega-3 yağ asitlerinin en zengin ve lezzetli kaynaklarından biridir. Beslenme planınızda, bağırsak sağlığınız için haftada en 2 kez somon balığına yer verin. Omega-3 yağ asitleri bağırsaklardaki dost mikropların artmasına, kötü mikropların ise, azalmasına destek olur.
3 Zeytinyağı: Akdeniz beslenme modelinin en önemli parçası olan zeytinyağı, bağırsak sağlığını olumlu etkilemektedir.
4 Elma: Pektin içeriği ile bağırsak dostu mikropların çoğalmasını teşvik eder ve günde bir elma tüketmek hastalıkları sizden uzak tutabilir.
5 Siyah çikolata: Hem lif hem de polifenol bileşikler açısından zengin çikolata bir prebiyotiktir. Yani bağırsak dostu mikroplara besin kaynağı sağlar ve onların gelişimine destek olur.Tabiki, haftada 3 kez 40 gramı geçmemek koşuluyla.
6 Yeşil yapraklı sebzeler: Hem antioksidan hem de lif açısından zengin olan tüm yeşil yapraklı sebzeler, dost mikropların çoğalmasını teşvik eder ve bağırsak sağlığının sürekliliğini sağlar.
7 Yer elması, pırasa, kuşkonmaz, turp, havuç, sarımsak ve soğan: En önemli prebiyotik besinlerdir ve bağırsak dostu bakterilerin çoğalmasını sağlarlar. 8 Yulaf ezmesi: Eğer glutene karşı hassasiyetiniz yoksa, yulaf ezmesi lif içeriği nedeniyle bağırsak sağlığınıza katkı sağlar.
9 Yaban mersini: Hem yüksek lif içeriği nedeniyle iyi bir prebiyotik, hem de güçlü antioksidan özellikleri ile bağırsak dostu bakterilerin gelişimine destek olur.
10 Muz: Önemli bir prebiyotik kaynağıdır ve probiyotik bakterilerin gelişimi ve çoğalması için iyi bir seçenektir.